Arhivaar Jaak Rand nõuab nime eemaldamist raamatust (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhivaar Jaak Rand.
Arhivaar Jaak Rand. Foto: facebook.com/erakogu

Arhivaar Jaak Rand nõuab oma nime eemaldamist Kalle Kesküla ajalooraamatust “Kuressaare ajalugu II”, kuna ei pea ennast selle autorite hulka kuuluvaks. 

Kuressaare ajalugu hobi korras uuriv Rand nõuab oma nime eemaldamist kõikidest eksemplaridest, nii neist, mis laos, kui ka neist, mis juba lugejateni jõudnud. Vastasel korral lubab ta ette võtta kohtutee.

Saarte Häälele Rand täpsemaid kommentaare jagada ei soovinud, nentides, et on oma põhjendused esitanud Keskülale. “Tema on raamatu koostaja ja loodan, et parandab tekkinud vea,” lausus ta.

Kalle Kesküla ütles Saarte Häälele, et on Rannaga Kuressaare ajaloo uurimisel aastaid koostööd teinud ja suhtub tema reaktsiooni rahulikult. Mingeid konkreetseid samme ta Ranna nõudmise täimiseks astunud veel ei ole.

“Mul ei olegi veel midagi laiali jagatud ja ega ma oskagi selles suhtes midagi nagu ette võtta. Küll on mulle soovitatud advokaadiga nõu pidada ja seda ma olen ka teinud. Aga enne ma rabelema ei hakka, kui midagi tõsisemat kusagilt kuulda on,” lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles