Galerii: EV100 raamatusarja Kalev Kuke teos «Eesti majanduse 100 aastat» rõõmustab mitmekihilisusega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. aprillil esitleti Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost «Eesti majanduse 100 aastat». Kalev Kuke raamat vaatleb olulisemaid võtmesündmuseid ja- protsesse Eesti majanduses tsaariajast tänapäevani.

17. aprillil esitleti Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost «Eesti majanduse 100 aastat». Kalev Kuke raamat vaatleb olulisemaid võtmesündmuseid ja- protsesse Eesti majanduses tsaariajast tänapäevani.

Raamatu autori Kalev Kuke sõnul on Eestil olnud läbi sajandi väga raskeid aegu nagu näiteks omariikluse sünni aegu, Nõukogude okupatsiooni aegadel, aga ka uue iseseisvuse esimestel aastatel. «Ometi on eestlastel alati olnud nutikust, tahet ja oskust tulla majanduslikult rasketest olukordadest välja. Samuti ka tänapäeval, kus toimiv majandus on üks riigi alustaladest ning sellega seotud valikud määravad paljuski riigi käekäiku,» sõnas Kukk. «Kindlasti on meil nii oma kaugemast kui lähiminevikust palju õppida,» lisas ta.

«EV100 raamatusarja majandusraamat annab ülevaatliku ja mitmekihilise käsitluse Eesti majanduse arengust, millesarnast on teadmiskirjanduse vallas raske leida. Raamat on väga põhjalik, olles väärt lugemine igaühele, kes tunneb huvi Eesti majanduse arenguloo vastu. Küllap on ta kasutatav õpikunagi,» ütles EV 100. aastapäeva juhtrühma esimees Toomas Kiho.

Teos «Eesti majanduse 100 aastat» annab sisuka ülevaate majanduse arengust Eestile pöördelistel perioodidel. Enim on tähelepanu pööratud üldisele majanduslikule ja majanduspoliitilisele taustale ning tööstusele ja majandussidemetele.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas üle 40 teose, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles