Ilmunud on esimene Eesti moeajalugu tervikuna käsitlev väljaanne

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Eesti moeajakiri Siluett, suvi 1980. Kaanefoto: Boris Mäemets. Kaanel Anu Saagim.
Eesti moeajakiri Siluett, suvi 1980. Kaanefoto: Boris Mäemets. Kaanel Anu Saagim. Foto: Erik Prozes / Postimees

31. mail kell 15 toimub Tallinn Design House'is Anu Ojavee ja Piret Pupparti raamatu «Eesti moe 100 aastat» esitlus. EV100 raamatusarja kuuluva teose esitlusel vestleb autoritega moeajakirjanik Kristina Herodes.

Millist riietust kandsid Eesti naised läinud sajandi alguses? Millisest peakattest sai teise maailmasõja ajal võõrsile sunnitud pagulaste seas «eesti müts»? Kuidas on moepilti mõjutanud Muhu saar? Milline osa oli Eesti moeelus Natalie Meil ja Melanie Kaarmal? Kas teadsite, et Eestis tehti aastakümneid moeajakirja, mida luges kuuendik planeedist ehk kogu Nõukogude Liit? Mida tõi meie moeellu iseseisvuse taastamine?

«Eesti moe 100 aastat» vaatleb nii kohalikku riietumiskultuuri kui ka moeringkondade tegevust, alustades omariikluse esimestest kümnenditest ja lõpetades iseseisvuse taastanud Eestiga. Selle pika aja sisse jääb sõda ja mitu okupatsiooni, mis tõid tõsise kultuurikatkestuse ning mõjutasid märkimisväärselt moeelu, rõivatööstust ja tänavapilti.

Raamat on esimene Eesti moeajalugu tervikuna käsitlev emakeelne väljaanne. Ühtlasi on «Eesti moe 100 aastat» sügav kummardus kõigile omamaist rõivakultuuri edendada aidanud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles