97-aastane meister raamatuparandaja: ma pole leidnud ühtegi raamatut, mida ma ei oskaks korda teha

Copy

Raamatukoguraamatud saavad kõvasti vatti, kuid see ei tähenda, et need tuleks katki mineku korral ära visata. USAs Kansases on üks hea südamega mees, kes oskab mis tahes raamatu uuesti elule äratada.

97-aastane Grant Poole on Kansase raamatukogu meister raamatuparandaja, kes võtab iga trükise paikamist uue väljakustena. Mõni on raskem kui teised.

«Mõned neist on väga halvas seisus ja mul on nendega raskusi, kuid ma ei ole kunagi leidnud raamatut, mida ma ei oskaks parandada,» tunnistas Grant väljaandele KSNT. «Võib-olla need kõige hullemad visatakse enne mulle näitamist ära, ei tea.»

Grant poole hakkas vabatahtlikuna raamatuid parandama 37 aastat tagasi. Pärast mitmesugustel teisel ametikohtadel töötamist läks ta püsivalt raamatukokku raamatuparandajaks, kus täna töötab veerandkoormusega. Esialgu tuli tal amet ise selgeks õppida, kuid nüüdseks on tast saanud hinnatud meister.

Raamatukogutöötaja Linda Knutti sõnul on parandajast väga palju kasu, sest tänu temale on pikenenud väga suure hulga raamatute kasutusiga. «Ta ei jäta kunagi päeva vahele. Ainuüksi möödunud aastal oli ta siin 523 tundi,» kiitis ta.

Poole’i jaoks on raamatukogus töötamine väga oluline, sest see annab talle tegevust. «Ma olen 97-aastane ja ma saan vaevu kõndida, kuid ma tulen siia, istun siia toolile ja ma olen heas vormis. Kui ma seda ei teeks, siis oleksin väga halvas seisus, seda ma tean.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles