Suri religiooniloolane ja tõlkija Marju Lepajõe (4)

BNS
Copy
Marju Lepajõe
Marju Lepajõe Foto: Sille Annuk

56-aastasena suri usundiloolane, klassikaline filoloog, tõlkija ja Tartu ülikooli usuteaduskonna patristika ja klassikaliste keelte lektor Marju Lepajõe, kirjutab ERR-i uudisteportaal. 

Vikipeedia andmetel lõpetas Lepajõe Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna eesti filoloogia erialal 1985. aastal. Aastail 1988–1991 oli ta statsionaarses aspirantuuris klassikalise filoloogia erialal Leningradi Riikliku Ülikooli klassikalise filoloogia õppetooli juures. 1996. aastal kaitses ta klassikalise filoloogia magistrikraadi Tartu Ülikoolis tööga «Fiktiivne element Dares Phrygiuse Trooja-kroonikas ja selle sidemed kaasaja historiograafiaga».

Mullu 19. märtsil kaitses Marju Lepajõe doktoriväitekirja «Pastorid ja kirjakultuur: kristliku humanismi variatsioonidest Eesti- ja Liivimaal XVII sajandi esimesel poolel» ning sai filosoofiadoktori kraadi teoloogia alal. 

Aastatel 1985–1988 töötas Lepajõe vanemraamatukoguhoidjana Tartu Ülikooli raamatukogu käsikirjade ja haruldaste raamatute osakonnas. Aastatel 1992–1993 oli ta assistent Tartu Ülikooli klassikalise filoloogia õppetooli juures ning aastatel 1993–1998 ladina ja kreeka keele lektor Tartu Ülikooli usuteaduskonnas. Alates 1998. aastast oli ta Tartu Ülikooli usuteaduskonna kirikuloo teadur, seejuures aastatel 1998–2001 ajaloolise usuteaduse ja ladina keele õppetooli hoidja.

Ta on olnud külalisuurija mitme välisülikooli juures.

Lepajõe on pälvinud Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali artikliauhinna 2010. aasta ja Valgetähe V klassi teenetemärgi 2015. aastal. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles