Loe neid raamatuid, kui oled suur loomasõber

Copy
Foto: pexels.com

Kui oled suur loomaarmastaja ja loomasõber, siis võiksid tutvust teha ka nende vahvate raamatutega. 

1. «Bobi maailm» James Bowen  

Suurt osa maakerast on tabanud Bobi-palavik. Sarja esimene raamat «Tänavakass Bob» vallutas inimeste südamed ja puges sügavale nende hinge. Tänu sellele on püsinud ruuge kassi lugu üle aasta tema kodulinna Londoni raamatumüügi edetabelite tipus. Täna saavad Bobi seiklustest oma emakeeles osa juba 27 riigi lugejad.

«Bobi maailmas» jätkuvad tänavakassi ja tema peremehe Jamesi seiklused. Bob on Jamesile igal sammul toeks oma huumori, vapruse ja intelligentsiga, juhtides sõbra tähelepanu kõige olulisematele tõdedele sõprusest, usaldusest ja lojaalsusest. Rasketel ja isegi eluohtlikel hetkedel on ta oma peremehele nii kaitseingliks kui ka elupäästjaks.

Kui James kirjutas nende kohtumisest ja sõprusest raamatu, õppis Bob lugejatega kohtumisteks n-ö viit viskama, aga James teab, et nii see kui ka kõik ülejäänud trikid ei ole võrreldavad nende oluliste õppetundidega, mida on saanud tema sellelt uskumatult tänavatargalt kassilt.

2. «Marley ja mina» John Grogan  

Lugu noorest abielupaarist, kes alustab ühist kooselu, ning suurest, arulagedast, parandamatust, aga ka vastupandamatust labradorist, kes muutis kogu nende elu, neid ja nende lapsi, muutis perekonda, kelleks nad said. See pole vaid ühe koera ega koeraga pere lugu, vaid liigutav ja humoorikas lugu inimestest ja loomast, kellel on ühine elutee, tõusude ja languste, naeru ja pisarate, rõõmude ja südamevaluga. 

3. «Kuldne kompass» Philip Pullman 

«Pullmani kujutlusvõime ja teadmiste ulatus ning sügavus teevad temast kahtlemata tänapäeva Tolkieni.» - Michael Morpurgo. Lyra on pealtnäha tavaline tüdruk, võib-olla pisut sõnakuulmatum, ulakam ja püsimatum kui teised lapsed. Ühel õhtul järjekordsest karmist keelust üle astudes ajab ta nurja katse mõrvata oma onu, mõjukas lord Asriel, ning kuuleb pealt vestlust suurtest ja süngetest saladustest. Ees ootavad tormilised sündmused ja ennustuste järgi on maailma saatus Lyra kätes. Muretust tuulepeast peab kiiresti saama kangelane. Kaotsiläinud sõpra Regerit otsides jõuab Lyra kõledalt kaunisse põhjalasse, kus jäävälju valitsevad sõjakad pantserkarud ja taevas lendlevad nõiakuningatarid. Virmaliste taga peitub aga värav teise universumisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles