Villu Zirnask vs Robert Kitt: Eesti panganduse ja kindlustuse 100 aastat

Copy

27. augustil kell 16 toimub Eesti Panga muuseumis Villu Zirnaski raamatu «Eesti panganduse ja kindlustuse 100 aastat» esitlus. EV100 raamatusarja kuuluva teose esitlusel vestleb autoriga Robert Kitt.

See raamat valmis Eesti panganduse jaoks murrangulisel ajal, kus 2000-ndatel aastatel pea kogu Eesti turu hõivanud Skandinaavia pankadest väiksemad taandusid rahapesuskandaalide tõttu ja isegi turuliidrite ette kerkis samal põhjusel küsimus, kas Balti turud on neile väärtus või koorem.

On põnev jälgida, kuhu see tegur ja finantstehnoloogia areng Eesti panganduse ja kindlustuse viivad, kuid põnevamakski veel võib pidada paljusid Eesti panganduse ja kindlustuse paarisaja-aastase ajaloo sündmusi. Eestlaste krediidiasutuste tärkamine baltisakslaste vastutöötamise tingimustes 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses, Nõukogude Vene kulla vahendamine läände 1920-ndate aastate alguses, turumajandusliku panganduse taastamine 1990-ndate alguses – need on vaid mõned Eesti pangandus- ja kindlustusajaloo pöördelisematest episoodidest, mida selles raamatus kirjeldatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles