Jõhvi hariduselu juubelit jäävad meenutama mälestustahvel ja raamat

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvist pärit tuntud haridustegelase Peeter Põllu pronkskuju seisab Tartus haridus- ja teadusministeeriumi ees. Jõhvi gümnaasiumi seina ehib sellest neljapäevast tema mälestustahvel, millelt eemaldasid katte Jõhvi vallavanem Max Kaur ja Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait.
Jõhvist pärit tuntud haridustegelase Peeter Põllu pronkskuju seisab Tartus haridus- ja teadusministeeriumi ees. Jõhvi gümnaasiumi seina ehib sellest neljapäevast tema mälestustahvel, millelt eemaldasid katte Jõhvi vallavanem Max Kaur ja Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eestikeelse gümnaasiumihariduse 100. aastapäevale pühendatud konverentsil avati Jõhvi gümnaasiumis mälestustahvel Peeter Põllule − siin kandis sündinud Eesti Vabariigi esimesele haridusministrile. Lapselaps Ingrid Bender oli liigutatud oma esivanemale osutatud tähelepanust.

Mälestustahvli avamise järel kõneles Jõhvi gümnaasiumi ajalooõpetaja Saskia Sadrak Puru külas sündinud teoloogi, Eesti Vabariigi esimese haridusministri ja emakeelse ülikooli looja, Eesti asutava kogu ja riigikogu liikme Peeter Põllu eluteest. 

Peeter Põllu lapselaps Ingrid Bender kinnitas, et sai nii hariduskonverentsi korraldamise käigus kui ka seal ettekandeid kuulates teada nii mõndagi uut ja huvitavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles