Valust saab vabaks ka looduslike vahendite ja harjutustega

Copy
Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Scanpix

Kahjuks on valu osa meie elust ja isegi parima tahtmise juures ei saa me seda täielikult vältida.

«Looduslikud valuvaigistid». Autorid dr Yann Rougier, Marie Borrel, tõlkinud Anne Hiio.
«Looduslikud valuvaigistid». Autorid dr Yann Rougier, Marie Borrel, tõlkinud Anne Hiio. Foto: Koolibri

Meditsiin hakkas valuraviga tegelema alles üsna hiljuti. 20. sajandi keskpaigast on uus lähenemine ravile võimaldanud äärmuslikes olukordades valu kannatamist vähendada. Ent kuidas on lood igapäevase valuga, mis ei ohusta elu, ent rikub meie heaolu? Tavaliselt «tapame» selle käsimüügist saadavate valuvaigistitega nagu aspiriin, paratsetamool, ibuprofeen jmt. Ometi on nende ravimite tarbimisel omad riskid. Seetõttu on oluline enne valu tuimastamist ära kuulata selle sõnum, muidu võib probleem tasapisi süveneda. Küll aga on võimalik õigeid abimehi kasutades valu leevendada või isegi kaotada.

Tuleb leida sobiv lahendus, mis kõrvaldaks valu. Siin on palju valikuvõimalusi. Lisaks ravimitele, mis võiksid jääda õnnetusjuhtumite või ägeda valu puhuks, pakub traditsiooniline meditsiin rikkalikult turvalisi ja tõhusaid valuvaigisteid ning leevendusmeetodeid.

On olemas nii ravimtaimed kui ka erinevatest taimedest ekstraheeritud eeterlikud õlid. Kui lisada hingamisharjutused, stressi leevendavad tehnikad, jooga ja massaaž, siis on olemas terve arsenal, mille abil võidelda kõigi (või peaaegu kõigi) tavalisemate igapäevaelus tekkivate valudega ilma oma keha kahjustamata. Sellest raamatust leiate valuga võitlemiseks leevendust toovaid toitumisjuhiseid, sügava hingamise ja lõdvestumise tehnikaid, tõhusaid mähiseid, kompresse, palsameid, massaaže, vanne, teesid ja salve ravimtaimedest.

Raamatu üks autoritest dr Yann Rougier on oma mitmekülgse meedikukarjääri pühendanud vaimu keha, toitumise ja immuunsüsteemi vastastikuste seoste uurimisele. Teine autor, Marie Borrel on looduslike terviseteemadega tegelev ajakirjanik ja kirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles