Koalitsioon haaras Helme liistule võtmisel ohjad (17)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Mart Helme on kutsutud õiguskomisjoni ette rääkima, kuidas poliitikud tema andmetel prokuratuuri mõjutavad. 
Mart Helme on kutsutud õiguskomisjoni ette rääkima, kuidas poliitikud tema andmetel prokuratuuri mõjutavad. Foto: Tairo Lutter

Siseminister Mart Helme (EKRE) süüdistusele prokuratuuri kallutatuses reageerinud sotsiaaldemokraadid on eraldi uurimiskomisjoni loomise algatusega üksi jäänud ning ohjad on haaranud koalitsioon, kes püüab uputada siseministri avaldust õiguskomisjoni töösse.

Reformierakond ei läinud kaasa sotsiaaldemokraatide plaaniga luua eraldi uurimiskomisjon siseministri kahtlustes selguse saamiseks, vaid andis eile heakskiidu alustada kuulamisi õiguskomisjonis. Esimest asjaosalist, siseminister Mart Helmet oodatakse selgitusi andma 3. detsembril. «Põhjalike kuulamiste käigus soovime selgusele jõuda, kas väidetel prokuratuuri kallutatusest on mingi alus või on probleem meie karistusõiguse ülereguleerimises ja seaduste liiga suures tõlgendamisruumis,» selgitas õiguskomisjoni juht Jaanus Karilaid (Keskerakond). Karilaiu sõnul oli kuulamiste ettepanekuga nõus kaheksa õiguskomisjoni liiget, sotsiaaldemokraatide esindaja puudus. Lisaks soovitakse komisjoni tegevusse kaasata veel vähemalt kaks liiget igast fraktsioonist.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles