Pildid ja video ⟩ Stig Rästa esitles kontserdiga vahvat teost: paljud on öelnud, et see raamat on kergesti loetav

Copy

8. detsembril toimus Solarise Apollos Marko Mäetamme illustratsioonidega Stig Rästa raamatu «Hakitud kalamari» kontsertesitlus. Esitlusel rääkis Stig, et esimesed lugejad on kiitnud tema vahetut ja lihtsat kirjastiili, tänu millele on raamatut mõnus lugeda.

Stig Rästa võttis endale eesmärgiks panna raamatusse 50 lugu ja kirjutada neid keerukaks tegemata. «Ma ei hakka ilustama või mõtlema välja asja, mida ma ei oskaks kirjutada või ei teaks, kuidas seda paberile panna,» selgitas ta esitluskontserdil laulmise vahele, et senine tagasiside on olnud hea. «Seepärast tulebki usutav ja loetav välja.»

Sama soovitab Stig ka teistele, kes on mõelnud kirjutamisega kätt proovida. «Kirjuta täpselt nii nagu sa ise räägid, siis inimesed saavad aru,» julgustas ta inimesi loovkirjutamist proovima. «See ei ole tegelikult nii keeruline nagu inimesed arvavad.»

Postimees tegi esitlusest otseülekande. Vaata pilte ja videot!

***

Stig Rästa «Hakitud kalamari».
Stig Rästa «Hakitud kalamari». Foto: Rasta Meedia OÜ

«Hakitud Kalamari» on raamat, millesse on kogutud kokku erinevad kogemused, arvamised ja lood, mis võivad isegi natuke õpetlikud olla.

«Küll on juttu kasvamisest, aga ka täiesti tavalisest igapäevasest. Asjadest ja juhtumistest, mis on mind mõjutanud ja jätnud minu ellu jälje. Ühel või teisel moel,» lubab Stig Rästa.

Samuti üritab Stig enda selgitusel raamatuga teada anda, et mured ja probleemid, mida me jagame, on meil kõigil ja tihti väga sarnased. «Vahel see teadmine, et näe kellelgi teisel on samad jamad, aitab. Vahel ikka täiega,» usub ta. «Jagades oma veidrusi ja muresid, teeb see raamat ehk kellegi teise mured ja veidrused vähe kergemaks.»

***

Raamatu «Hakitud kalamari esitlused toimuvad üle Eesti:

  • 08. detsembril kell 15 Solarise Apollos
  • 09. detsembril kell 17 Tartu Kaubamaja Apollos
  • 10. detsembril kell 17 Pärnu Keskuse Apollos
  • 11. detsembril kell 17 Viimsi Keskuse Apollos
  • 12. detsembril kell 17 Viljandi Uku Keskuse Apollos

Lisaks autogrammile raamatus saate võimaluse kuulata mõnda mõnusat laulu Stigi esituses. Samuti loeb autor raamatust mõned lõigud ja selgitab nende tagamaid. Kindlasti on oodatud ka küsimused publikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles