Keskkonnakaitsjad nõuavad tippametniku lahkumist (1)

BNS
Copy
Metsakaitsjad avaldasid juba kolm aastat tagasi keskkonnaministeeriumi ees meelt.
Metsakaitsjad avaldasid juba kolm aastat tagasi keskkonnaministeeriumi ees meelt. Foto: Liis Treimann

Kaheksa keskkonnaühendust nõuavad looduskaitse ja metsanduse valdkonna tasakaalustatud juhtimist ning Marku Lampi taandumist keskkonnaministeeriumi asekantsleri ametist.

Keskkonnaühendused nendivad kolmapäeval keskkonnaministrile ja keskkonnaministeeriumi kantslerile saadetud avalikus pöördumises, et asekantsler Marku Lamp on nende usalduse täielikult kaotanud. Ühendused soovivad Marku Lampi taandumist asekantsleri ametist ning looduskaitse ja metsanduse valdkonna seaduspärast ja tasakaalustatud juhtimist.

«Kahetsusväärselt on looduskaitse ja metsanduse valdkonna eest vastutav asekantsler Marku Lamp viinud aastaid ellu loodusvaenulikku poliitikat, kasutades seejuures võtteid, mille õiguspärasus on kaheldav,» seisab kaheksa ühenduse pöördumises. 

Ühenduste jaoks sai viimaseks piiriks ning pöördumise ajendiks hiljutine Rail Balticu keskkonnamõjude leevendamise tõkestamine, kus asekantsler andis oma ametivolitusi ületades ning looduskaitseseaduses sätestatud protseduure eirates käsu kustutada keskkonnaregistrist kaitseala moodustamise ettepanek. 

Varasemast leiab aga mitmeid teisigi näiteid sellest, kuidas Lambi tegevuse ja otsuste tõttu on Eesti loodusväärtuste seisund üha halvenenud. Näiteks on hooga edasi raiutud vanu loodusmetsi, kuigi need moodustavad veel vaid kaks protsenti metsadest. 

Pöördumisele on alla kirjutanud  Eestimaa Looduse Fond, Eesti Ornitoloogiaühing, Eesti Roheline Liikumine, Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing «Sorex», Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering, Nõmme Tee Selts ja Läänerannik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles