Meeleolukas galerii ⟩ Uku ja Maibi Randmaa esitlesid raamatut «Ümber. Ilma»

Copy

2. detsembril toimus Solarise Apollos raamatu «Ümber. Ilma» esitlus. Teose autorid on Golden Globe Race’i kolmandana lõpetanud soolopurjetaja Uku Randmaa ja tema abikaasa Maibi Randmaa.

Eesti soolopurjetaja Uku Randmaa osales 2018. aastal ümbermaailma soolopurjetamisvõistlusel Golden Globe Race. Võistlusel, mis toimub alati samasuguste navigeerimisvahenditega, mis olid kasutusel siis, kui see 1968. aastal ellu kutsuti. Ei mingit moodsat tehnikat ega sidepidamisvõimalusi. Rääkimata võimalusest vahepeal end mõnes sadamas sirutada.

Uku ja Maibi Randmaa raamat «Ümber. Ilma» on sümbioos kahest maailmast: merest ja mandrist, ka siseelust ja välistest tingimustest.

Karmil merel pidas Uku päevikut ja omamoodi merekaruelu elas samal ajal tema naine, Maibi, kes hoolitses nende pisikeste kaksikute, ühe tiineri ja terve kodu eest. Kui Uku hoidis merel lippu kõrgel, siis samal ajal tegi seda ka Maibi, kaks jalga kindlalt maa peal, sõna otseses mõttes.

Selles raamatus põimuvad ja põrkuvad kahe inimese mõtted ja emotsioonid, sest kerge polnud kummalgi. Kuid sellest raamatust koorub välja ka suurem mõte – kui tähtis on ikkagi armastus. Ja kuidas see püsima jääb, kui teineteisest nii kaugel ollakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles