Esitlus 17.12 ⟩ Marek Sadam esitleb oma koerakesest kirjutatud raamatut «Grifoon Leenu»

Copy
Marek Sadam ja tema koer Leenu.
Marek Sadam ja tema koer Leenu. Foto: Remo Tõnismäe

Marek Sadama uue raamatu «Grifoon Leenu» raamatuesitlused toimuvad 17. detsembril kell 18 Solarise Apollos ning 23. detsembril kell 14 Tartu Kaubamaja Apollos. Esitlusel on peaesinejaks muidugi grifoon Leenu ise. Tallinna esitlusel teevad kaasa muusikud Maia Vahtramäe, Kristjan-Robert Rebane ja Martin Trudnikov.

Marek Sadam «Grifoon Leenu».
Marek Sadam «Grifoon Leenu». Foto: Raamat

Marek Sadam kirjutas raamatu sooviga jagada ühte kummalist lugu. «Loodan, et nõnda jääb Leenu alati alles. Isegi kui kogu muu maailm oleks välja mõeldud, on väike grifoon tõeline,» selgitab ta oma raamatu tutvustuseks. «Ma pole päris kindel, kas ta sootuks pärineb meie planeedilt või kukkus siia liiga lähedalt möödunud komeedilt. Igatahes see kuidas ta hetkel minu kõrval unes nohiseb on ebamaiselt armas. Tema siirus, tõsidus ja soov elada veel üks päev.»

«Juba esimesest hetkest, mil kohtasin seda isepäist tegelast, teadsin, tal on oma missioon. Tänu temale leiavad uue kodu ehk teisedki hüljatud. Veel parem kui kedagi enam maha ei jäetakski, sest inimese ja looma usaldus on üks väga õhkõrn kunst. Kui sa seda ei mõista, jäta loom võtmata. Tegu pole mänguga. Inimesed mängivad, lemmikud elavad enda väga ausat elu,» kirjutab Sadam, kelle meelest võiks see lugu olla julgustuseks neile, kes kardavad võtta vanemat looma. «Ärge kartke, aga teadke – see on vastutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles