Järelvaadatav ⟩ Autospordi aastaraamat tõstab pjedestaalile meie maailmameistrid

Copy

Erakordse aasta Eesti autospordis võtab kokku sarja 17. raamat «Eesti autosport 2019», milles peakangelasteks on loomulikult maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Avameelsetes intervjuudes räägivad spordisangarid unistuste täitumisest ja paljust muust juurdekuuluvast. Raamatu esmaesitlus toimub Solarise Apollos 20. detsembril kell 12. Postimees tegi esitluselt otseülekande.

Lõppev aasta on olnud Eesti autospordile imeline. Ott Tänaku ja Martin Järveoja tee maailma absoluutsesse tippu ei ole kunagi olnud liiga sirgjooneline, kuid seda enam kaasaelamist väärt ja meeldejääv. Meie rallipaari käekäik on ühendanud rahvast ja haaranud kõige laiema auditooriumi.

«Eesti Autosport 2019».
«Eesti Autosport 2019». Foto: EAL Sport

Traditsiooniline Eesti autospordi aastaraamat on olulises osas pühendatud siinse spordiajaloo ühele kõige kirkamale saavutusele. Raamatu tegemisse on omal ja otsesel moel kaasatud spordisangarid isiklikult, Ott Tänakust kõneleva filmi autor Kaidi Klein ja kõik Eesti paremad autospordiajakirjanikud ja -fotograafid. See on Eesti autospordi lugu aastal 2019, kirja pandud haaravalt ja pilti võetud pilkuköitvalt, nii et raamat oleks põnev ka 10 ja 20 aasta pärast.

Mõistagi võtab raamat kokku siinse autospordi sündmused ja saavutused laiemalt, avab telgitaguseid ja toob lugejani sportlikku kirge, mis nii soravas sõnas kui ka efektses pildis aasta kokku võtab. Raamatu oluliselt muutunud tegijate meeskond on ulatuslikult muutnud nii väljaande sisu kui ka vormi.

Raamatu «Eesti autosport 2019» esmaesitlusel on kohal nii Ott Tänaku intervjueerija kui ka teda portreteeriva filmi autor Kaidi Klein, samuti Tänak/Järveoja gravel-crew' liige Kuldar Sikk ja kogu MM-sarja fotograafina väisanud Timo Anis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles