Soovitused kingikotti ⟩ 10 väärt raamatut, mida lapsed tahavad jõuluks saada

Copy
Foto: Shutterstock

Põnev ja fantaasiaküllane raamat on lapsele kõige parem jõulukingitus. Aga millist valida? Poed on kraami nii täis, et silme eest läheb kirjuks. Apollo eksperdid tulevad appi ja aitavad terad sõkaldest eraldada. Siin on kümme raamatut, millega ei lähe kindlasti alt!

Anu Aun «Eia seiklus Tondikakul».
Anu Aun «Eia seiklus Tondikakul». Foto: Postimees Kirjastus

1. Sel aastal on kõikide laste lemmikuks raamat «Eia seiklus Tondikakul», mille autoriks on Anu Aun. 

Tegemist on südamliku ja puudutava looga, millega tahame lastele öelda, et selleks, et muuta maailma, ei pea olema superkangelane, lahendama kuritegusid ega võitlema lohega.

Iga väiksemgi heategu jätab olulise jälje. Imeilusad illustratsioonid aitavad fantaasial lendu minna.

Raamatu leiad siit!

2. J. K. Rowlingu sulest ilmunud Harry Potteri maagiline maailm on saanud kaunid illustratsioonid, mis kutsub lugema nii väikseid kui suuri Harry Potteri fänne. «Harry Potter ja tarkade kivi. Illustreeritud väljaanne» on oma kujunduse ja formaadi poolest tõeline kingikoti pärl. 

Raamatu leiad siit!

J.K. Rowlingi illustreeritud väljaanne klassikateosest «Harry Potter ja tarkade kivi».
J.K. Rowlingi illustreeritud väljaanne klassikateosest «Harry Potter ja tarkade kivi». Foto: Raamat
Andrus Kivirähk «Tont ja Facebook». 
Andrus Kivirähk «Tont ja Facebook». Foto: Raamat

3. Andrus Kivirähki uus lasteraamat «Tont ja Facebook» sisaldab lugusid kärbsepirukast ja tatipuust, täispuhutavast vanaisast ja laulvast kuusepuust. Aga lugeda saab ka musimaiast herilasest, imelisest ketšupist, karvasest sülearvutist, saabastega supist ning veel paljudest kummalistest tegelastest. 

Raamatu leiad siit!

4. Esimene «Sipsik» ilmus 1962. aastal, nii et esimesed Sipsiku lood on kirjutatud peaaegu 50 aastat tagasi.

Vahepeal on elu väga palju muutunud, kuid Eno Raud on selle raamatu nii vahvalt kirjutanud, et läbi mitme põlvkonna on see raamat olnud laste lemmikuks. 

Raamatu leiad siit!

«Sipsik».
«Sipsik». Foto: Põhjarannik
«Pesamuna kõneaabits».
«Pesamuna kõneaabits». Foto: Repro

5. «Pesamuna kõneaabitsa» eesmärgiks on toetada rääkima hakkava lapse kõne arengut.

Logopeedide metoodika järgi koostatud raamat sobib nii eakohase arenguga (0-3 a), kui ka kõnetule (2-4a) lapsele.

Lihtsad humoorikad jutud ja salmid toetatavad järelekordamis- ning kõnelemissoovi.

Heiki Vilep, Lea Kübar, Darja Parts koostatud raamat sobib kingituseks kõikidele väikelastega peredele. 

Raamatu leiad siit!

6. Tore kingiidee tüdrukutele on raamat «Väike käsiraamat uudishimulikele ja hakkajatele tüdrukutele», kus on 40 teemat, mis õpetavad teda siduma rannalina, maitsvaid maiustusi valmistama, ehteid meisterdama, häid fotosid pildistama, loodust tundma, mänge välja mõtlema, nähtamatu tindiga salasõnumeid kirjutama ja palju muud. 

Raamatu leiad siit!

«Väike käsiraamat uudishimulikele ja hakkajatele tüdrukutele».
«Väike käsiraamat uudishimulikele ja hakkajatele tüdrukutele». Foto: Kirjastus Varrak
«Jutte poistele».
«Jutte poistele». Foto: Raamat

7. «Jutte poistele» pealkiri viitab juba sellele, et juttu tuleb robotitest, veoautodest, võluritest, tuletõrjeautodest, draakonitest ja paljust muust. Kaunis kingitus, mida saab ikka ja jälle üle lugeda! 

Raamatu leiad siit!

8. Marek Sadam kirjutab oma uue lasteraamatu «Grifoon Leenu» kohta nii: «See raamat on koerast nimega Leenu. Kirjutan seda sooviga jagada ühte kummalist lugu. Loodan, et nõnda jääb Leenu alati alles. Isegi kui kogu muu maailm oleks välja mõeldud, on väike grifoon tõeline. Ma pole päris kindel, kas ta sootuks pärineb meie planeedilt või kukkus siia liiga  lähedalt möödunud komeedilt. Igatahes see kuidas ta hetkel minu kõrval unes nohiseb on ebamaiselt armas. Tema siirus, tõsidus ja soov elada veel üks päev. Juba esimesest hetkest, mil kohtasin seda isepäist tegelast teadsin, tal on oma missioon. Tänu temale leiavad uue kodu ehk teisedki hüljatud. Veel parem kui kedagi enam maha ei jäetakski, sest inimese ja looma usaldus on üks väga õhkõrn kunst. Kui sa seda ei mõista, jäta loom võtmata. Tegu pole mänguga. Inimesed mängivad, lemmikud elavad enda väga ausat elu. Olgu see lugu julgustuseks neile, kes kardavad võtta vanemat looma. Ärge kartke, aga teadke – see on vastutus. Grifoon magab enda kohvris, kaminas põleb tuli ja mina räägin sulle sellise loo.» 

Raamatu leiad siit!

Raamatu «Grifoon Leenu» illustratsioonid on loonud Mari-Leen Üksküla-Eomois.
Raamatu «Grifoon Leenu» illustratsioonid on loonud Mari-Leen Üksküla-Eomois. Foto: Marek Sadam / Erakogu
«Lumekuninganna ja igavene talv. 5 minuti lood».
«Lumekuninganna ja igavene talv. 5 minuti lood». Foto: Raamat

9. Löö kampa Anna, Elsa, Sveni, Kristoffi, Olafi ja teiste sõpradega, sest ees ootavad uued seiklused Aarendellis! «Lumekuninganna ja igavene talv. 5 minuti lood», mis sisaldab kahtteist imeliselt lumist jutukest, millest igaühe lugemine võtab umbes viis minutit, sobib nii unejutuks kui ka igal muul ajal lugemiseks! 

Raamatu leiad siit!

10. Raamat «Vanad kaunid muinasjutud» on imekaunite illustratsioonidega kogumik, kus on 16 ehtsat muinasjuttu põnevatest tegelastest, kes seiklevad mitme maa ja mere taga ammustel-ammustel aegadel. 

Raamatu leiad siit!

«Vanad kaunid muinasjutud».
«Vanad kaunid muinasjutud». Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles