Marianne Mikko esitleb Rootsi «koroonapantvangis» kirjutatud päevikut

Copy
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Erakogu

11. augustil kell 17 esitleb Pärnu Keskraamatukogu suures saalis oma uut raamatut «Kroon kuningriigis. Eestlase märkmed pandeemia ajal Rootsis» ajakirjanik ja poliitik Marianne Mikko.

Marianne Mikko «Kroon kuningriigis».
Marianne Mikko «Kroon kuningriigis». Foto: Ühinenud Ajakirjad

Meid kõiki puudutanud pandeemia teemadel vestleb esitlusel Marianne Mikkoga Eesti Vabariigi valitsuse Covid-19 nõukoja juht, mikrobioloog Irja Lutsar.

«Lahkusin märtsi keskel Tallinnast Göteborgi. Nägin, kuidas raagus puudel tärkasid lehed, kuidas tulbid vahetasid välja krookuste õitsemise. Meeleolud vaheldusid. Nagu ka aastaajad. Meediateated surmadest Rootsis ja maailmas kõlasid kõrvus. Peaepidemioloog Tegnelli soovituse järgi ei sulgenud Rootsi oma riiki. Inimestel oli vabadus käia kohvikus, põhikooli lastel säilis kohustus käia koolis. Rootsi moodustas suure erandi maailmas. Hoolimata suurest surmade arvust, usaldasid inimesed oma valitsust,» tutvustab teost Marianne Mikko.

«Lendasin Rootsi eesmärgiga olla Eestist ära kümme päeva, aga tegelikult jõudsin tagasi alles juuni alguses. «Kroon kuningriigis» on koroonapäevik. Hirmust ja armust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles