ANNA OMA HÄÄL ⟩ Aita valida 2020. aasta parimad eesti autorite raamatud

Copy
Foto: Shutterstock

Apollo kauplustekett koos Eesti Kirjastuste Liiduga kuulutavad juba 15. korda välja rahvahääletuse, et selgitada välja möödunud aastal ilmunud parimad raamatud. Hääletada saab kuues erinevas kategoorias kuni 31. jaanuarini.

Apollo raamatueksperdid tegid koos Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Lastekirjanduse Keskusega ära suure ja põhjaliku eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias 10 teost ehk kokku 60 raamatut, mille seast rahvas parimad valib. Oma lemmiku saab valida ilukirjanduse, luule-, laste-, populaarteadusliku- ja käsiraamatu kategoorias ning kuuenda kategooriana on hääletusel eestlane ja tema lugu kategooria.

Apollo turundusjuhi Ardo Krassi sõnul on hääletus olnud väga populaarne ning igas kategoorias käib parima raamatu tiitli nimel tihe heitlus. «Ilukirjanduse kategoorias on teistel eest rebinud Andrus Kivirähki «Puulased ja tohtlased», Indrek Hargla «Süvahavva. Viimane suvi» ja Märt Treieri «Hommikujutud varasele ärkajale». Luule kategoorias on hetkel enim hääli kogunud Kristiina Ehin raamatuga «Janu on kõikidel üks». Käsiraamatute kategoorias juhib Mihkel Raua raamat «Võtku homme mind või saatan». Samas hääletus veel kestab ning on vara veel lõplikke järeldusi teha. Kõige tihedam heitlus käib lasteraamatute, populaarteaduslike raamatute ja eestlane ja tema lugu kategoorias, kus vahed on väga väikesed ja kõigil on veel võimalus võitjaks tulla.»

Tänaseks päevaks on oma lemmiku poolt hääle andnud enam kui 4000 inimest. «Ootame kõiki oma lemmiku poolt häält andma, sest vahed on väikesed ning üks hääl võib otsustada, milline raamat pälvib omas kategoorias rahva lemmiku tiitli,» lisas Krass.

2020. aasta parimaid eesti autorite raamatuid saab valida kuni 31. jaanuarini Apollo kodulehel.

Palun vali nimekirjast oma lemmik ja hääleta SIIN!

Kõigi hääletajate vahel läheb loosi kolm 50 eurost Apollo kinkekaarti. 2020. aasta lugejate lemmikraamatuteks saavad enim rahva hääli kogunud teosed. Võitjad kuulutatakse välja 18. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles