GALERII JA VIDEO ⟩ Esitleti Jaan Krossi laagrikirjade raamatut «Kallid krantsid»

Copy

19. veebruaril toimus Jaan Krossi laagrikirjade raamatu «Kallid krantsid. Kirjad vangilaagritest ja asumiselt Siberis 1946-1954» esitluse otseülekanne.

Jaan Kross, «Kallid krantsid».
Jaan Kross, «Kallid krantsid». Foto: Raamat

Raamatu saamisloost rääkis koostaja Eerik-Niiles Kross. Esitlusel kuulis ühe kirjaniku ja ühe ajaloolase mõtisklusi raamatu kesksetest tegelastest ja teemadest – lähedastest, sõpradest, ajaloo allikatest ja inimeseksolemisest. Näitleja Tambet Tuisk luges etendusest «Suur Siberimaa» ette kolm erilist kirja.

Otseülekanne ja esitlus toimus EÜS Kirjastuse ja Eesti Kirjanike Liidu korraldusel.

Kogumikus «Kallid krantsid. Kirjad vangilaagritest ja asumiselt Siberis 1946-1954» publitseeritakse esinduslik valik kirjanik Jaan Krossi hiljuti avastatud kirjavahetusest oma lähedastega ajast, mil ta oli vangilaagrites ja sundasumisel N. Liidus. Hiljuti taasleitud suure kirjandusliku, kultuuriloolise ja ajaloolise väärtusega kirjavahetus annab vahetu pildi noore Jaan Krossi kujunemisest. Vaatamata inimlikult traagilisele kontekstile peegeldab Jaan Krossi kirjavahetus lootust ja elujaatust. Kirjad sisaldavad ka mitmeid varem tundmata luuletusi. Raamatu on eessõna ja põhjalike kommentaaridega varustanud kirjaniku poeg Eerik-Niiles Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles