ANNA HOOGU ⟩ Hannes Rumm kirjutas raamatu Ülo Nugisest ja Eesti taasiseseisvumise loost

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Hannes Rumm.
Hannes Rumm. Foto: Toomas Huik

Endine Eesti ajakirjanik, poliitik ja Riigikogu liige Hannes Rumm kogub Hooandjas toetust, et anda välja ajalooline raamat «Ülo Nugise ja Eesti taasiseseisvumise lugu».

«Kuna mu hobi on mälumäng, siis alustan küsimusega: 1992. aasta sügisel sai presidendiks Lennart Meri, Riigikogu esimeheks Ülo Nugis ja peaministriks Mart Laar. Need kolm meest kandideerisid 1990. aasta märtsis Tallinnas samas valimisringkonnas Eesti Vabariigi Ülemnõukogusse. Kes sai neist kõige vähem hääli?» küsib Hannes Rumm. «Vastus sellele küsimusele on üllatav. Nagu on üllatav, põnev ja sageli suisa kirglik meie lähiajalugu.»

Eesti on Hannes Rummu selgitusel ainulaadne riik, sest meie taasiseseisvumise hetk on fikseeritud minutipealt. 20. augustil 1991 kell 23.03 kuulutas ülemnõukogu juhataja Ülo Nugise haamrilöök välja otsuse meie taasiseseisvumise kohta. Paraku on Ülo Nugise panus taasiseseisvumisse ära unustatud. 

«Nagu elus mõnikord ikka juhtub, viib üks asi teiseni. Talvel kutsuti mind stsenaristina tegema dokumentaalfilmi Ülo Nugisest. Avastasin Nugise eluloost palju põnevat,» kirjutab Rumm Hooandjas, et filmi mahub ikka vaid väike osa kogutud teadmistest. «Seetõttu otsustasin Ülo Nugise eluloo raamatuna kirja panna, sest see on kaante vahele saamist väärt.»

Vaata lähemalt siit ja anna raamatule hoogu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles