KAS TEADSID? ⟩ Pelguranna raamatukogust saab tasuta tööriistu laenata

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Tööriistalaeka aiatööriist.
Tööriistalaeka aiatööriist. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Pelguranna raamatukogust (Kangru 13) saab tasuta laenata kodusteks aia-, remondi- ja ehitustöödeks vajalikke tööriistu.

Aiandussõpradele on Tööriistalaeka valikus sagedamini kasutatavad aiatööriistad nagu labidas, kõblas, reha, erinevad käärid ja murutrimmer, ent laenata saab ka nt oksa- ja hekilõikureid ning oksapurustajat. Kodusteks remonttöödeks ja väiksemateks ehitusprojektideks saab laenata haamreid, kruvikeerajaid, tange jne, aga ka nt akutrelli, ketaslõikurit, multitööriista ja jootekolbi, laserloodi ja -kaugusmõõtjat, multidetektorit jpm. Tööriistade laenutus on tasuta, kuid kulumaterjali eest tuleb siiski tasuda.

Tööriistalaeka tööriistad.
Tööriistalaeka tööriistad. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

«Raamatukogust tööriista laenates saad kohe ka vajalikku kirjandust juurde laenata ning ühtlasi säästad ka keskkonda, kui ei hakka tööriista, mida vajad vaid paariks tunniks, koju seisma ostma,» räägib Pelguranna raamatukogu juhataja Ebe Otto. «Eestis on selline raamatukoguteenus seni ainulaadne, aga sarnane teenus toimib väga edukalt nt Soome raamatukogudes,» ütleb Ebe Otto.

Tööriistade nimekirja ja laenamise tingimused leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt. Tööriistade kohalolu saab kontrollida e-kataloogist ESTER. Korraga saab laenata kuni kolm tööriista seitsmeks päevaks. Teenuse kasutamiseks peab olema Tallinna Keskraamatukogu vähemalt 18-aastane lugeja. Kuigi ka laste jaoks on olemas spetsiaalsed rehade ja labidate komplektid, saab laps neid laenata vaid koos vanemaga.

Tööriistalaekaga jätkab Tallinna Keskraamatukogu erinevate lisavõimaluste loomist, mis toetavad linnaelanike huvialadega tegelemist, elukestvat õpet ning rohelist ja säästvat mõtteviisi. Nii on Laagna raamatukogus avatud Seemnelaegas, kust aiandushuvilistel on võimalik tasuta seemneid laenata, kodus või kogukonnaaias taimede kasvatamist nautida ning ise seemneid kogudes ja annetades teisi rõõmustada. Raamatukogu peamajas asuvast Pillilaekast saab laenata erinevaid muusikainstrumente ja -tarvikuid, mitmetest haruraamatukogudest aga spordivahendeid ja õuemänge. Sõle raamatukogus ootab huvilisi õmblusmasinatega varustatud õmblustuba ja Kännukuke raamatukogus innovatsioonilabor, kus saab töötada 3D printeri, laserlõikepingi, kilelõikuri jm kaasaegsete tehnoloogiliste vahenditega. Samas paikneb ka fotostuudio varustusega Loovuse tuba.

Tööriistalaeka rajamist toetas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet Tallinna asutuste õppeaedade rahaliste vahendite eraldamise taotlusvoorust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles