Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab raamatut, mis aitab inimsuhted lahti mõtestada

Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Triin Maasik

Herbazeni looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab lugemiseks Esther ja Jerry Hicksi kirjutatud raamatut «Keeris. Suhted ja külgetõmbeseadus», mis põhineb Abrahami õpetustel ja aitab lahti mõtestada inimsuhted. Kivistiku sõnul on see väga mõnus lugemine ja hea meeldetuletus, kuidas me ise loome oma kogemused läbi suhtluse teistega.

Millele keskendud, see tuleb sinu ellu

«Oleme ära unustanud ühe lihtsaima reegli - millele keskendud, see tuleb sinu ellu. Kui ühe keskmise tavalise inimese käest küsida, kuidas tal läheb, siis palju suurema tõenäosusega räägib ta sellest, mis on halvasti ja ebaõiglane, kui seda, mis on päriselt hästi. Maailm aga kaldubki sinu uskumuste suunas ja nii kutsudki oma ellu sarnaseid negatiivseid kogemusi,» räägib Kivistik ja lisab, et raamat tuletab meelde ühe väga olulise osa elust, alati keskendu sellele, mida oma ellu soovid ja jälgi, kuidas kõik tasapisi lahti rullub. Kõik asjad, mida sa koged, tulevad sinu ellu, kuna oled ise oma mõtteis neid kutsunud.

Negatiivsed mõtted on loodusterapeudi sõnul iga haiguse, tõve ja negatiivse kogemuse põhiosaks. Seda, kas kogeda rõõmu või kurbust, on sul endal suurem sõnaõigus, kui ette oskad kujutada.

Me kõik oleme omamoodi hingesugulased

«Põnev oli lugeda autori mõtteid hingesuguluse teemal. Kas poleks mitte lihtsam teineteisega suhelda, kui mõistaksime, et tegelikult on iga inimene, kellega sa seda planeeti jagad, omamoodi hingesugulane, kes lähtub alati oma parimatest kavatsustest,» märgib Kivistik. «Teisi hukka mõistes või hinnanguid andes, tunned negatiivset emotsiooni, sest sinu algloomus tunneb teiste vastu vaid armastust.»

Ka suhted lapse ja vanema vahel võetakse luubi alla. Parim, mida lapsevanem saab teha, on mõista, et tema järeltulija on võimas looja, kes on tulnud siia maisesse ilma innuga. Kivistik nendib, et vanematel kipub tihti olema oma nägemus, sest neil on kogemustepagas, mille põhjal otsuseid langetatakse. Kõige suurem kasu aga on siis, kui lapsevanem toetab lapse enda sisemise juhtimissüsteemi arenemist. Probleemid tekivad, kui lapsevanemad ei mõista oma lapsi, aga see tekib omakorda selle tõttu, et vanem ei mõista tegelikult iseennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles