JÄRELVAADATAV ⟩ Kalle Muuli esitles raamatut «Raha on vaba», mis kirjeldab võitlust viie miljardi euro pärast

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

Kalle Muuli esitles 4. oktoobril Solarise Apollos uut raamatut «Raha on vaba» ja vastas lugejate küsimustele. Postimees tegi esitluselt otseülekande.

2021. aasta septembri algul laekus 150 000 Eesti elaniku pangakontole kokku üle miljardi euro. See teisest pensionisambast vabanenud raha on ilmselt suurim summa, mis on iial Eestis eraisikutele korraga välja makstud.

Kalle Muuli, «Raha on vaba».
Kalle Muuli, «Raha on vaba». Foto: Raamat

Ajakirjanik ja menuraamatute autor Kalle Muuli kirjeldab oma uues teoses «Raha on vaba» aastatepikkust poliitilist võitlust, mille tulemusena jõuti «pärisorjuse kaotamiseni», nagu on erakonna Isamaa algatatud pensionireformi nimetanud endine Hansapanga juht Indrek Neivelt.

Et see võitlus 2020. aastal riigikogus ja riigikohtus pensionireformi pooldajate seljavõiduga lõppes, on tagantjärgi vaadates suur ime. Vähemalt pool tosinat korda rippus sundkogumise lõpetamine juuksekarva otsas ja pääses hävingust üksnes üle noatera. Justkui oleks kellegi nähtamatu käsi seda ettevõtmist kaitsnud.

Muuli kirjeldab oma uues raamatus kaasahaaravalt kõikide Eesti pensionireformide telgitaguseid riigi iseseisvuse taastamisest alates ja annab ülevaate sellest, kuidas on viimase veerandsaja aasta jooksul käinud poliitikute ja pankurite vahel võitlus sotsiaalmaksuga kokku kogutud miljardite eurode pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles