KUULA KATKENDIT Lugu kasside kuningast, kes ei lase kaugeltki igaühel endale pai teha

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Tiia Kõnnussaar.
Tiia Kõnnussaar. Foto: Erakogu

Ilmunud on Tiia Kõnnussaare seitsmes lasteraamat «Mäo, kasside kuningas».

Tiia Kõnnussaar, «Mäo, kasside kuningas».
Tiia Kõnnussaar, «Mäo, kasside kuningas». Foto: Raamat

«Mäo, kasside kuningas» on lugu poisist ja tema kassist.

Mäo on triibuline isakass, kes hoiab oma inimesi. Martti arvab, et Mäo on kasside kuningas, sest ta on nii suur! Ja tark. Ta ei lase kaugeltki igaühel endale pai teha, vaid ainult neil, kes talle meeldivad.

Kuidas näeb aga maailm välja kassi pilgu läbi? Mis juhtub siis, kui Mäo ühel päeval paratamatult vanaks saab ja parematele jahimaadele rändab?

Raamat aitab lastel fantaasiaküllasel ja lootusrikkal moel omaks võtta looduse eluringi, mis sisaldab endas nii kohtumisi kui ka lahkumisi.

«Raamatut kirjutades üritasin lastele vahendada tegelikkust – et kassid püüavadki linnukesi, kuigi see meile ei meeldi; et kassidel on jooksuaeg; et kassid nagu kõik elusolendid saavad kord vanaks ja surevad. Kuid seda kõike kirjanduse maagilise väe abil, ka kerge huumoriga. Nii on raamatus näiteks kuldsete tiibadega draakon, poisi nähtamatu sõber,» ütleb autor.

Kuula tutvustavat klippi, kus on juttu sellest, kuidas Mäo sai Kurriga tuttavaks! Teksti luges Kristjan Zobel, salvestas Marju Unt. Klipi autor on Kris Moor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles