ANNA OMA HÄÄL Aita valida 2021. aasta parimad eesti autorite raamatud

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Apollo kauplustekett koos Eesti Kirjastuste Liiduga kuulutavad juba 16. korda välja rahvahääletuse, et selgitada välja möödunud aastal ilmunud parimad eesti autorite raamatud. Hääletada saab kuues kategoorias kuni 31. jaanuarini.

Apollo turundusjuhi Ardo Krassi sõnul on möödunud raamatuaasta olnud väga mitmekesine ning silmapaistvaid raamatuid ilmunud igas kategoorias. Suurt rõõmu teeb see, et raamatute kirjutamine ei ole hääbuv kunst. Pigem trendikas eneseväljendusviis.

«Apollo raamatueksperdid tegid koos Eesti Kirjastuste Liidu, Eesti Kirjanike Liidu, Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Postimehe kultuuritoimetusega ära suure ja põhjaliku eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias kümme teost ehk kokku 60 raamatut,» sõnab Krass. «Eelvaliku koostamisel lähtuti järgnevatest tingimustest: tegemist on eesti autori originaalteosega, raamatu esmatrükk 2021. aastal, samuti hinnati teose sisu ja erakordsust.»

Oma lemmiku saab valida ilukirjanduse, luule-, laste-, populaarteadusliku- ja käsiraamatu kategoorias ning kuuenda kategooriana on hääletusel sümbioos eestlusest, eestlastest ja Eestist. Viimane kategooria on žanrilt mitmekesine, sisaldades mitmeid tuntud eesti inimeste elulugusid, ajaloosündmusi ja pildilist Eesti lugu.

«Parimaid raamatuid ei selgitata välja müüginumbrite põhjal. Hääletuse nimekirja pääsevad nii uute kui ka juba tuntud autorite teosed võrdsetel kriteeriumitel. Kõige olulisem neist on see, kuidas lugejad ise on raamatu vastu võtnud. Uusi autoreid tuleb iga aastaga juurde ja nende lisandumine laiendab alati ka teemade valdkonda ja lisab uusi vaatenurki,» märgib Krass. «Meie eesmärk on julgustada ka noori autoreid enda loomingut avaldama ning soodustada seeläbi kirjanduslikku järelkasvu.»

2021. aasta parimaid eesti autorite raamatuid saavad lugejad valida e-hääletuse teel kuni 31. jaanuarini Apollo kodulehel.

Kõigi hääletajate vahel läheb loosi kolm 50-eurost Apollo kinkekaarti. 2021. aasta lugejate lemmikraamatuteks saavad enim rahva hääli kogunud teosed. Võitjad kuulutatakse välja veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles