Kaks raamatusoovitust neile, kes mõtlevad, kuidas oma tervist hoida

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Tervis on meie kõigi kallim vara ning igaüks peaks oma tervist tugevdama. Siit leiad kaks Heliose kirjastuse raamatusoovitust, mis just sellest räägivad.

«Kuidas arstid mõtlevad»​, Jerome Groopman.
«Kuidas arstid mõtlevad»​, Jerome Groopman. Foto: Raamat

«Kuidas arstid mõtlevad»​, Jerome Groopman

Jerome Groopmani kirjutatud raamatus «Kuidas arstid mõtlevad» toob autor välja arstide otsuseid mõjutavad tegurid ja mõtlemisprotsessid, analüüsides põhjuseid, miks arstid eksivad, ja näitab, millal ja kuidas oleks võimalik hoiduda kiirustades tehtud otsustest. Sageli piisab täpsema diagnoosi saavutamiseks sellest, kui patsient on oma jutu ja sümptomite kirjelduse paremini läbi mõelnud ning oskab seda ka selgelt arstile edasi anda.

Kuigi patsientide lood on esitatud greianatoomialiku pingelisuse ja doktorhausiliku põnevusega, kasutab Groopman põhjalikke teadustöid, parimate arstidega tehtud sisukaid intervjuusid ning omaenda kogemusi nii arsti kui ka patsiendina: ta on paljud selles raamatus esitatud õppetunnid selgeks saanud omal nahal, omaenda vigade ja teda ravinud arstide eksimuste põhjal.

«​Wim Hofi meetod», Wim Hof

Wim Hofi kirjutatud raamat «Wim Hofi meeetod» annab näpunäiteid, kuidas kasutada oma potentsiaali ning teha selliseid imetükke, mida «Jäämees» Wim Hof teeb.

Wim Hof, «Wim Hofi meetod».
Wim Hof, «Wim Hofi meetod». Foto: Raamat

Wim Hof teenis hüüdnime «Jäämees» sellega, et purustas hulga külma käes viibimise maailmarekordeid. Tema saavutuste hulgas on muuhulgas Kilimanjarole ronimine lühikestes pükstes, ülalpool põhjapolaarjoont poolmaratoni jooksmine paljajalu ja rohkem kui 112 minutit jääkuubikuid täis kastis seismine. Hof võttis omaks looduse majesteetliku jõu ja otsustas oma avastust ülejäänud maailmaga jagada. Ta on veendunud, et igaüks suudab seda.

«Meile meeldib end ümbritseda soojuse ja mugavusega, kuid nii nagu Wim Hof usun, et vajame hoopis stressitekitavat külma, panemaks proovile oma keha tegelikke piire ning leidmaks täiesti uutmoodi kontakti keha ja vaimu vahel. Külm vesi ja süstemaatiline teadlik hingamine annavad olemisele ja iseenda tajumisele võimsa vaatenurga ning tunnetuse. Neli aastat taliujumist ja Wim Hofi meetodi praktiseerimist on muutnud minu suhte külmaga väga soojaks sõpruseks. Tule oma mugavustsoonist välja, enne kui oled mõne kroonilise haiguse küüsis. Hinga, raisk! Ja mine külma vette, sest see annab sooja!» kommenteerib raamatut näitleja Reimo Sagor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles