Kerge ja mõnus suvelugemine, mis laseb peal puhata

Copy
Foto: Shutterstock

Lizzy Denti «Suvetöö» valisin lugemiseks, kuna tahtsin midagi suvist ja kerget. Šotimaast on pealegi alati tore lugeda, kirjutab raamatublogija Mariann Vendelin.

Birdy on varemgi teeselnud, et on Heather, tema parim sõbranna, noor ja tunnustatud sommeljee. Ta on käinud naise nime alt veiniüritustel, kuhu too ise ei viitsinud minna. Šotimaa suvetöö tundus sama teema. Mis see kuskil maakolkas veinide soovitamine ikka on. Aga seekord Heather ei tea, et Birdy teda teeskleb.

«Head veini pole mõtet loota, kui sa ei võta aega taime kasvatada, teda hooldada ja armastada.»

Lizzy Dent, «Suvetöö».
Lizzy Dent, «Suvetöö». Foto: Raamat

Raamatud, mille süžee põhineb mingil suurel pettusel või valel teevad mind alati veidi ärevaks. On ju teada, et mingil hetkel tuleb tõde ilmsiks ja peategelane on suure supi sees. Pinge aina kruvis, aga «Suvetöö» pakkus jahmatavalt vähe draamat. Lõpus ootas küll üks üllatus. Imestasin, kui kaua Birdy paljastamiseks aega kulus ja kui lihtsalt ta pääses. Ma olen veinimaailmas täielik võhik, aga eksperdi teesklemine ei ole kindlasti nii lihtne, isegi kuskil Šoti maakolkas.

Kuigi Birdy oli petis, oli sommeljeetööst huvitav lugeda. Romaanis on parajalt vaheldust, ei lähe üksluiseks, kuidas naine aina veinisoovitusega puusse paneb ja end naljaga välja vabandab. Tal on paar suuremat katsumust ja lisaks on loos arengut ja muidugi suveromanss, õigemini armukolmnurk. Minu suureks rõõmuks ei olnud Šotimaa vaid isutekitaja tagakaanel, vaid Birdy jõuab ka loodusesse ning Skye saarele, nii et maaliline autosõit ja Portree värvilised majad olid mul kenasti silme ees.

«Suvetöö» on mõnus suvine ajaviiteromaan, milles oma sõbrannat teesklev Birdy avastab end ja armastust. Suur vale tekitab parajalt pinget ja taustaks olev Šotimaa kauneid kujutluspilte. Kartsin suuremat draamat, aga kulminatsioon oli pigem rahulik ja lõpplahendus naiivsevõitu. Soovitan kergeks lugemiseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles