STOPPER KÄIMA! ⟩ Tallinna Keskraamatukogul on lastele tore ja kasulik viivisesüsteem

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock

Raamatukogud on alati olnud hädas teostega, mis külastajate kätte liiga kauaks on jäänud.

Pikka aega on olnud levinuim viis küsida tagastusega hilinenud lugejatelt viivist. Samas ei ole raamatukogud kindlad selle meetodi tõhususes, mida tunnistavad ka viivistevabade päevade populaarsus. Samuti võib raha olla takistuseks raamatute tagastamisel, mistõttu pikenevad laenutusajad veelgi. Raamatukogude sooviks on saada teosed võimalikult kiiresti kätte. 

Tallinna Keskramatukogul on alla 18 aastastele lugejatele tore ja hariv viivisesüsteem. Lapsed võivad tasuda hilinenud tagastuse eest nii rahas, kui lugedes raamatukogus kohapeal teatud aeg raamatut. Kampaania nimi on «Raamatuga priiks.» 

Võlgnevust saab kas omaette või teistele ette lugedes vähendada raamatukogus kohapeal. 10 senti = 1 minut lugemist. Vali endale lugemiseks meelepärane raamat ja registreeri raamatukoguhoidja juures lugemise alustamise ja lõpetamise aeg. Peale lugemist vestle raamatukoguhoidjaga loetud raamatust ja raamatukoguhoidja vähendab sinu viivist vastavalt loetud ajale. Lugemist võib jaotada ka mitmele päevale.

Lisainfo Keskraamatukogu koduleheküljel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles