JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti sai miljoni raamatuga laenutusplatvormi MIRKO

Raamatuportaal
Copy

27. septembril avati uus raamatukogude ühine laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO). Enam kui miljon teost lugeja käeulatusse toov MIRKO on valminud raamatukogude aastal, et soodustada lugemist ning teha raamatute kättesaamine üle Eesti paindlikumaks ja lihtsamaks.

«Raamatukogude ülesanded on ajas muutunud, kuid kuhugi ei kao nende traditsiooniline roll – raamatute laenutamine. Eesti raamatukogudes on pea 700 000 lugejat ning tänavu esimesel kuuel kuul tehti kokku ligi viis miljonit laenutust. On rõõm, et just raamatukogude aastal saame juurde uue raamatukoguteenuse, mis teeb raamatute laenutamise veelgi lihtsamaks, paindlikumaks ning mugavamaks,» kõneles kultuuriminister Piret Hartman.

«Minu Raamatukogu (MIRKO) rakendusega saame vähendada raamatute ootejärjekordi. Raamatukogude ühisel virtuaalsel riiulil on nõutud teoste eksemplare rohkem, sest MIRKO platvormiga on liidestatud esialgu 28 erineva raamatukogu kogud. Loodame, et tulevikus liitub platvormiga veel raamatukogusid. Mida pikemaks ühise virtuaalse riiuli ehitame, seda rikkalikumaks saab lugeja valikuvõimalus,» ütles rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo.

Laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO) võimaldab lugejal raamatukogude ühiselt virtuaalselt raamaturiiulilt tellida kuni viis raamatut kas pakiautomaati või kulleriga koju. Lisaks raamatutele pakutakse laenutamiseks ka noote.

Uudse lahendusena võimaldab MIRKO tellitud raamatut soovitada ka sõbrale.

MIRKO kaudu tellides tuleb tasuda ainult transpordikulu ja raamat jõuab pakiautomaati või kulleriga koju 2–4 päevaga. Tellimiseks tuleb registreeruda laenutusplatvormi kasutajaks ja sisselogimisel kasutada riiklikke autentimisvahendeid.Minu Raamatukogu (MIRKO) laenutusplatvormiga on liidestatud 28 raamatukogu või haruraamatukogu kogud.

Liitunud raamatukogud

Eesti Hoiuraamatukogu, Eesti Rahvusraamatukogu, Harju Maakonnaraamatukogu, Jõhvi Keskraamatukogu, Jüri raamatukogu, Järvamaa Keskraamatukogu, Lääne Maakonna Keskraamatukogu, Lääne-Virumaa Keskraamatukogu, Narva Keskraamatukogu, Põlva Keskraamatukogu, Rapla Keskraamatukogu, Rõngu Raamatukogu, Viljandi Linnaraamatukogu, Kaitseväe raamatukogu, Saku Vallaraamatukogu koos Kajamaa, Kiisa, Kurtna haruraamatukogudega ning Valga Keskraamatukogu koos Hargla, Kaagjärve, Koikküla, Laatre, Lüllemäe, Sooru, Tagula, Tsirguliina ja Õru haruraamatukogudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles