GALERII ⟩ Daniel Vaarik esitles dokumentaalromaani Kersti Kaljulaidi ametiajast presidendina

Raamatuportaal
Copy

Ajakirjanik Daniel Vaarik esitles 30. novembril Solarise Apollos teost «Vapilõvi. Dokumentaalromaan Kersti Kaljulaidi elust riigipeana». Autoriga vestles Vilja Kiisler.

«Vapilõvi» on lugu Eesti presidendist. See on veel midagi enamat – aken Eesti presidendiks olemisse. Aus, ilustamata. Arusaadav.

Kersti Kaljulaid oli Eesti Vabariigi president aastatel 2016–2021. Ametisse astumisel ütles ta: «Ma ei ole kunagi vait, kui kõne all on meie julgeolek, ohus on meie vabadused või tehakse liiga nõrgematele.»

Raamatu autor Daniel Vaarik.
Raamatu autor Daniel Vaarik. Foto: Sander Ilvest

Presidendina jätkas Kaljulaid oma eelkäija Toomas Hendrik Ilvese tegevust Eesti kui digiriigi kuvandi kinnistamisel ja arendamisel, tegi Eesti nähtavaks ka ÜRO liikumise EWEC (every woman, every child ehk iga naine ja laps – toim) aseesimehena, oli hinnatud esineja rahvusvahelistel foorumitel ning Eesti arengu mõtestajana, ütlesid diplomaadid intervjuus Postimehele.

Ta jättis ametiaja jooksul välja kuulutamata viis seadust, saates need uuesti riigikogule arutamiseks, samuti pöördus kahel juhul riigikohtu poole ning sai seal ühel korral õiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles