Harjumus, mis ühendab intelligentseid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Tänapäeva maailmas tõmbavad vilkuvad ekraanid tähelepanu ühelt oluliselt asjalt, mis toob neile, kes seda harrastavad, kasu ka tulevikus.

Digitaalne reaalsus on midagi, mis mõjutab meie igapäevaelu. Me tunneme pidevalt vajadust olla ühenduses ja saadaval. Siiski mõjub see tegelikult negatiivselt mitmele aspektile meie elus. Palju lihtsam on «kaduda» sotsiaalmeediasse, kui teha midagi, mis nõuab süvenemist ja annab elule rohkem väärtust.

Litsentseeritud nõustaja Matthew Jones kirjutab Inc.com vahendusel, et ta soovitab oma klientidele vähendada aega sotsiaalmeedias ja pühenduda rohkem aega sellele, et ellu viia oma unistusi. Jones uuris oma doktoritöö raames eri elualade liidreid ja tippjuhte ning see õpetas talle ühte asja.

Kõik intelligentsed inimesed loevad. Ta leidis, et kõik need, kes muudavad oma erialal maailma, loevad raamatuid.

Teadlased on leidnud, et lugemine parandab suulist eneseväljendust, üleüldist intelligentsust ja teravdab mälu. Lisaks veel on leitud, et lugemine aitab vähendada stressi ligi 68 protsendi võrra.

Pane tähele, et lugemine peaks pakkuma ka mingil määral väljakutset. Lihtsalt artiklitest või ilukirjandusest ei piisa. Tuli välja, et suured tegijad loevad klassikuid, et mõtestada maailma enda ümber ja seada ennast teatud konteksti. Niisiis selleks, et jõuda karjääris või isiklikus elus järgmisele tasandile, kergest ilukirjandusest ei piisa. Jones soovitab lugeda regulaarselt ja süvitsi, sest ainult nii kasvad sa emotsionaalselt ja intellektuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles