Endist New York Timesi toimetajat süüdistatakse plagieerimises

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jill Abramson.
Jill Abramson. Foto: Evan Agostini / AP / Scanpix

Üks kõige alatumaid tegusid, mis kirjanik saab teha, on kellegi teise töö eest au endale võtmine. Eriti jahmatav on see siis, kui nõnda teeb kogenud toimetaja.

Endist New York Timesi toimetajat ja Wall Street Journali reporterit Jill Abramsoni süüdistatakse selles, et ta on oma uues raamatus «Merchants of Truth: The Business of News and the Fight for Facts» kopeerinud lõike teiste autorite töödest.

Ambramsoni raamat uurib nelja meediaettevõtte, The New York Timesi, The Washington Posti, Buzzfeedi ja Vice Newsi hingeelu ning analüüsib, kuidas on tehnoloogia areng mõjutanud ajakirjanduse standardeid, edastab Bookstr.

Esimesena süüdistas Ambramsoni plagieerimises Vice’i reporter Michael C. Moynihan, kes kirjutas Twitteris, et tema kollegi töö kohta esineb raamatus faktivigu. Lisaks leidis ta, et mitu lõiku tulevad talle väga tuttavad ette, sest need sarnanevad varem teistes ajakirjades avaldatule. Moynihani säuts levis kulutulena edasi. Pärast seda on ta Twitteri vahendusel viidanud veel mitmele probleemsele kohale Jill Abramsoni raamatus.

Jill Abramson ütles aga Fox Newsile, et tema ei ole midagi plagieerinud ja lubas oma töö üle vaadata, et viidatud vead ära parandada. Lisaks avaldas ta Twitteris arvamust, et tema raamatu ründamine peegeldab Vice’i töötajate kurbust ning tema portree uudistetoimetuse tööst on tasakaalustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles