Mänguasjamuuseum andis juubeliaastal välja lasteraamatu lumekruupidest

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Tartu Mänguasjamuuseum tähistab sel aastal oma 25. sünnipäeva ning plaanib pea igas kuus oma sõpradele mõne kingi teha. Veebruarikuu kingitus on Marge Pärnitsa lasteraamat «Nässu ja lumekruubid», mille kõikidelt lehekülgedelt vaatavad vastu mänguasjamuuseumi kogudesse kuuluvad esemed. 

Fotograaf Siim Vahuri ja mänguasjamuuseumi arendusjuht Marge Pärnitsa kokku pandud fotolavastustes tegutsevad karud, jänesed ja koerad on igapäevaselt enamasti hoidlates peidus. «Tahtsime näidata pigem neid esemeid, mida sageli pildistamiseks piisavalt atraktiivseks ei peeta: lihtsaid plastmassist kalu, vana natuke kulunud kastekannu või veidrat trikood kandvat kummikoera,» selgitab Marge Pärnits. «Meid paelus mõte, et tegelikult võib iga laps raamatu eeskujul kodus võtta oma mängukassi või mängutraktori ja teha uhke pildi. Kõik muuseumi kogusse kuuluv pole ju ainult väga vana või erakordselt haruldane.»

Raamatus on kümme väikest lugu, mille peategelasteks on muuseumis elavad mängukarud Nässu ja Lillekäpp. Karud peavad aru, milline amet võiks ühele mängukarule kõige paremini sobida ning muuhulgas loevad natuke ka luuletusi. Raamat lõpuks saab selgeks, milline amet neile kõige rohkem mokkamööda on ning kas lumekruubiputru jagub märtsikuuni. 

Lasteraamatut «Nässu ja lumekruubid» esitletakse Tartus 22. veebruaril ja Tallinnas 14. märtsil. Raamatu väljaandjaks on Tartu mänguasjamuuseum ning raamat on hoogu saanud ühisrahastuskeskkonna Hooandja kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles