Kaspar Jancise menuki uustrükk saab tänu filmile uue nime

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate üleandmine Paide kultuurikeskuses 2016. aastal. Pildil Kaspar Jancis.
Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate üleandmine Paide kultuurikeskuses 2016. aastal. Pildil Kaspar Jancis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

17. veebruaril, kell 12 toimub Lennusadamas Kaspar Jancise raamatu «Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laevas» uustrüki esitlus. Raamatu uustrükk hakkab kandma pealkirja «Kapten Morten lollide laeval», mis ühtlasi on 21. märtsil Eesti kinodesse jõudva animafilmi pealkiri.

Esitlusel loevad raamatust katkendeid filmis Mortenile hääle andnud Johannes Thor Urke ja onu Felixi ekraanihääl Nero Urke. Videotervituse saadab ka raamatu autor Kaspar Jancis.

Lisaks on avatud kaks «Kapten Morten lollide laeval» filmist inspireeritud töötuba.

Nukufilmi lastestuudio töötoas valmib kõikide ühise panusena Mortenist uus film, mille saab järgmisel päeval ära vaadata Kapten Morteni Facebooki lehel www.facebook.com/captainmortenmovie. Töötoas saab osaleda nii vanematega kui üksi.

Origami töötoas saavad kõik huvilised endale voltida meelepäraseid merel seilavaid, elutsevaid ja mere kohal lendavaid lemmikuid.

Kaspar Jancise 2010. aastal ilmunud raamat kuulub koolides soovitusliku kirjanduse hulka ning selle esimene tiraaž on tänase seisuga läbi müüdud. Uus trükk on lisaks nimele saanud endale ka filmiplakatiga sarnase kaanekujunduse. Raamatu annab välja Menu Kirjastus.

Eesti läbi aegade kõige kallim film «Kapten Morten lollide laeval» jõuab kinodesse 21. märtsil. Filmi valmimiseks kulus 7 aastat ning see põhineb Kaspar Jancise raamatul «Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laevas». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles