Mees viis raamatukokku tagasi 73 aastat üle laenutustähtaja läinud raamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
73 aastat üle tähtaja läinud «The Postman».
73 aastat üle tähtaja läinud «The Postman». Foto: Anita Vassallo / Caters News Agency / Scanpix

Ütlus «parem hilja kui mitte kunagi» kehtib elus nii mõnegi asja kohta. Kindlasti on sellega nõus ka raamatukogutöötajad, kes aeg-ajalt vabandavatelt hilinejatelt raamatuid vastu võtavad.

USAs saadeti hiljuti Marylandis Silver Spring raamatukokku tagasi raamat, mis oli juba üle 73 aasta hiljaks jäänud, edastab Mental Floss.

Tegu oli 1929. aastal välja antud Charlotte Kuh illustreeritud lasteraamatuga «The Postman». Praegu saaks samasuguse väljaande osta Amazonist 29 dollari ehk 26 euro eest.

73 aastat üle tähtaja läinud «The Postman».
73 aastat üle tähtaja läinud «The Postman». Foto: Anita Vassallo / Caters News Agency / Scanpix

Raamat oli laenutatud 1946. aastal ja anonüümseks jäänud härra saatis selle 73 aastat hiljem raamatukokku tagasi, pääsedes nõnda ka viivise maksmisest.

Raamatu vahel oli kiri vabandusega, milles mees selgitas, et raamatu laenutas kunagi tema ema, kes seda talle poisipõlves õhtuti ette luges. Kolimise käigus läks raamat paraku kaotsi ja leiti alles nüüd üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles