Merike Krämer Mets esitleb uut luuleraamatut «Läheduse kaugus»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Punsayaporn Thaveekul / Panthermedia / Scanpix

18. veebruaril kell 16 esitleb autor Merike Krämer Mets oma luuleraamatut «Läheduse kaugus» Solaris Keskuse Apollos.

Tonaalsust esitlusele annavad Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika üliõpilased Kelly Veinberg (viiul) ja Kõu Kaur (kitarr). Esitluse viib läbi InspireCom kirjastuse juht Õnne Mets, kes on välja andnud varem ilmunud loomingut Merike Krämerilt.

On luulet, mis annab argiasjadele uue, igavikulise elu. Kuid on ka sellist, mis paneb tunnetama sellesse peidetud igatsust, ootusi ja unistusi, nägema meid ümbritseva maailma harmooniat. Igatsus ise jääb õhuliseks ja saladuslikuks, kuid just sellisena annab lugejale võimaluse seda tema enda tunnetega samastada. 

Kodumaa igatsuse teemat ja hinges üksiolemise hetki oli rohkem tunda autori eelmises luulekogus «Lille süda».

Inimene, kes on pikemalt kodumaalt eemal viibinud ja samas kodu ja maad kalliks peab, vaatab meie jaoks igapäevast maailma hoopis teise pilguga, näeb selles midagi rohkemat, näeb selles peituvat poeetilisust. Nüüd, kus autor on tagasi kodumaal, on tunda ka tema loomingus uusi mustreid. 

Just sellisena kangastub Merike Krämer Metsa luulekogu «Läheduse kaugus» kammertoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles