Mida kuradit ma sööma peaksin?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arturs Budkevics / PantherMedia / Scanpix

Kas teadsid, et hommikupudru söömine ei ole tegelikult tervislik päeva algus? Ka piim ei aita luid ehitada, samas kui munad pole üldsegi kurja juur. Pegasuselt tuli välja uus raamat «Toit. Mida kuradit ma sööma peaksin», mis aitab söömises selgust luua.

Me ümber tiirleb tohutu hulk pidevalt muutuvat ja vastuolulist teavet toidu kohta. Selles infouputuses muutub valikute tegemine üha raskemaks. Toidupoodi jõudes tabab meid segadus ja jõuetus. Mida valida või mida uskuda? Ka kõige teadlikum meist jääb valikutega hätta ega tea, mida süüa, et püsida heas vormis ja parandada tervist.

Dr. Mark Hyman vaatleb iga toidugruppi üksikasjalikult ning selgitab uuringute põhjal välja, milles oleme seni eksinud. Ta paljastab, millised toidud meie tervise eest hoolt kannavad ja millised meile ohtu kujutavad. Teraviljadest kaunviljadeni, lihast piimatoodeteni ja rasvadest magusani. Lisaks tõestab ta toidu võimsat rolli ravimina, mille abil pöörata tagasi kroonilisi haigusi. Ta purustab valearusaamu ja seletab lahti paeluvaid teadusavastusi lihtsas ning arusaadavas stiilis.

Dr. Mark Hyman on praktiseeriv perearst, kümnekordne #1 New York Times menukirjanik, rahvusvaheliselt tunnustatud arvamusliider, kõneleja, koolitaja ja oma valdkonna propageerija. Ta on Clevelandi Kliiniku Funktsionaalmeditsiini Keskuse direktor. Ta on teinud kaastöid paljudele telesaadetele ja ajalehtedele.

Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles