Selgusid Eesti parimad raamatukoguhoidjad

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Kappo.
Reet Kappo. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Neljapäeval, 28. veebruaril tunnustab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis parimaid raamatukoguhoidjaid. 34 nominendi seast valiti üheksas kategoorias välja möödunud aasta parimad. Kõrvuti raamatukoguhoidjatega saavad tunnustatud ka ajakirjanikud ja raamatukogude sõber.

Ühingu teenetepreemia pälvib Põlva Keskraamatukogu direktor Reet Kappo, kes 43. ametis oldud aasta jooksul on maakonna raamatukogusid tsentraliseerinud, detsentraliseerinud ja viimase haldusreformi käigus taas ühendanud. Ka parim maaraamatukoguhoidja ning kooliraamatukoguhoidja töötavad Põlvamaal, kus valdade ühinemine on jätnud oma nähtava jälje ka raamatukogudele.

Ühingu aastapreemiaga tunnustatakse Tallinna Tehnikaülikooli Raamatukogu noore töötaja Maris Noole panust teadvustamaks ning tutvustamaks üleriigiliselt raamatukogude turundusvõimalusi sotsiaalmeedias. Parim noor raamatukoguhoidja Mirjam Kaun töötab Tallinna Keskraamatukogus ning tema eestvedada oli Eesti riigi 100. sünnipäevale pühendatud üleriigiline ühisprojekt «Kunst raamatukokku».

Eesti riigi 100. sünnipäevale oli pühendatud ka aasta teoks linnaraamatukogus kuulutatud Tartu Linnaraamatukogu ettevõtmine «JutuPeatus», mille käigus märgiti avalikus ruumis üle Eesti viitadega ära 100 olulist eesti kirjandusteost. Ka parim lasteraamatukoguhoidja Ädu Neemre töötab Tartu Linnaraamatukogus.

Aasta teoks teadusraamatukogus valiti Tartu Ülikooli Raamatukogu uuendamine ning erialaraamatukogudest tunnustatakse Pärimusmuusika Keskuses virtuaalse noodikogu loomist.

Pidulikule sissejuhatusele järgneb kõnekoosolek «Raamatukogud erakondade kultuuripoliitikas». Enne Riigikogu valimisi on vestlusringi kutsutud erinevate parteide esindajaid, et kuulata nende mõtteid ja seisukohti rõhuga raamatukogudel meie kultuuriruumis.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing peab oluliseks märgata ja tõsta esile raamatukoguhoidjaid ning tunnustada raamatukogudes aasta jooksul tehtut. Traditsiooniks on saanud ka kõnekoosolek, et ühiselt arutleda raamatukogude jaoks olulistel teemadel.

Üritus toimub 28. veebruaril Eesti Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis kell 11.00–13.00, sellele järgneb kutseühingu aastakoosolek. Auhindade välja andmist toetavad Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles