Galerii: EV100 raamatusarjas sai Küllo Arjakase sulest kaante vahele «Eesti politsei 100 aastat»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

26. veebruaril esitleti Tallinna Linnaarhiivis Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost «Eesti Politsei 100» aastat. Teoses kajastatakse korrakaitse arengut nii omariikluse aastatel 1918-1940 kui 1991-2018.

«Nii omariikluse algusajal kui ka 1990. aastatel kulus kõvasti aega enne, kui tekkis riiklikele vajadustele ja ühiskondlikele ootustele vastav politseiorganisatsiooni töökultuur,» sõnas raamatu autor Küllo Arjakas. Tema sõnul saab politseitöö 100-aastase arengu võitluses kuritegevusega võtta kokku sõnadega «hobusevaraste püüdmisest küberkurjategijate väljaraalimiseni».

Eesti Vabariik 100 juhtrühma Tiit Pruulisõnul on korrakaitse valdkond, mis puudutab enamal või vähemal määral igaühte meist. «Raamat avab meile peatükid ühe suure ja olulise valdkonna arengust kahel põneval perioodil meie riigi iseseisvumise loos,» ütles Pruuli. «Ühe paiga muudab koduks turvalisus ning Eesti korrakaitsjad teevad järjekindlalt selle nimel tööd, et meie riik oleks hea paik elamiseks,» lisas ta.

Teoses «Eesti politsei 100 aastat» keskendutakse põhjalikumalt omariikluse aastatele 1918-1940 ja 1991-2018, rõhuasetusega politseitööle.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas üle 40 teose, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles