Naine leidis raamatu seest 4000 dollarit, tagastas selle õigele omanikule (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Neumann / Scanpix

Endine õpetaja ja vabatahtlik kasutatud raamatute müüja Cathy McAllister lõi veebruaris Phoenixis kaasa heategevusürituses, kus tema ülesandeks oli sorteerida tuhanded raamatuid, mis olid VNSA organisatsioonile alates 2012. aastast annetatud. Suur oli tema jahmatus, kui tema kätte sattus seest õõnsaks tehtud ajalooraamat, mille sees oli 4000 dollarit.

«Ma olin täiesti tummaks löödud,» ütles McAllister naerdes väljaandele Fox News. «Tõesti, ma ei leidnud sõnu. Minu kõrval seisid inimesed, kes omavahel rääkisid. Ma lihtsalt jõllitasin avatud raamatut ja sekkusin nende vestlusesse, kui olin võimeline ütlema: «Vaadake, mis ma leidsin!»» meenutas ta.

Tema käes oli «Rooma impeeriumi tõus ja langus», mille ta oleks müüki saatmise asemel vanapaberiks saatnud, sest sama raamatut oli neil juba mitu tükki. Enda sõnul sirvis ta raamatut puhtalt selleks, et oma süümepiinu leevendada, kuna tal oli kahju väärt kirjandust ära visata. «Ma ei tea, mis see oli, ma olin seda sõna otseses mõttes ära viskamas,» ütles ta. «See oli lihtsalt tunne.»

Alguses ei suutnud ta oma silmi uskuda ja arvas, et raamatu sisse õõnestatud augus on mänguraha. Kokku oli raamatu vahel neli pakki sajadollarilisi paberrahasid. Samas oli ka kiri, kus oli märgitud pere, kellele raha kuulub. Seetõttu leidis naine raha omaniku üles vähem kui kümne minutiga.

«See oli veidi üllatav, sest see härra tuli kohale koos oma täisealise tütrega, kes lubas mul vanahärrat lüüa. Ütlesin, et ei, see on sinu töö,» naeris ta.

Tuli välja, et mehel, kes raha ära peitis, on neli last, kes olid juhtunust suures hämmingus. Lapsed küsisid isalt, kas ta on veel niimoodi raha ära peitnud ning mees ütles, et ei ole.

Cathy McAllister tegi enda sõnul seda, mis on õige. «Minu väärtused põhinevad minu usul, et kirik on õpetanud, mis on õige ja mis on vale. Mõne ajaga saab see lihtsalt üheks sinu osaks,» selgitas ta, et tal ei tulnud pähegi raha omale jätta. «Minu puhul oli asi mu kristlikus kasvatuses ja mu väga ranges emas.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles