Lastekirjanduse eksperdid tunnustavad häid laste- ja noorteraamatuid

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Blume / Scanpix

Lastekaitse Liidu ja Eesti Lastekirjanduse keskuse eestvedamisel valisid lastekirjanduse eksperdid 2018. aastal ilmunud uudiskirjanduse hulgast välja Head lasteraamatud ja Head noorteraamatud.

Eelmisel aastal kirjastatud raamatutest parimad kuulutatakse välja 7. märtsil kell 14 Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimuval lastekirjanduse aastakoosolekul.

Lastekaitse Liit ja Eesti Lastekirjanduse Keskus annavad Hea lasteraamatu auhinda välja alates 2009. aastast, aidates lastel, lapsevanematel ja lastega töötavatel spetsialistidel orienteeruda uudiskirjanduses ja leida lugemisvarasse sisukad raamatud eakohaste illustratsioonidega. Hea Noorteraamat pakub huvitavat lugemist eneseleidmise käänulisel ent põneval teel olevatele noortele.

Raamatuid hindavad lastekirjandusega igapäevaselt kokku puutuvad eksperdid Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Eesti Lugemisühingust ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingust. Tiitliga pärjatud raamatud varustab Rahva Raamat informatiivsete kleepsudega. Nii suuremates kui väiksemates raamatukogudes juhatavad lugejaid «Hea lasteraamatu» ja «Hea noorteraamatu» juurde plakatid.

Hea lasteraamat:

·         on kaunilt kujundatud

·         arendab kujutlusvõimet

·         inspireerib

·         äratab uudishimu

·         näitab kui mitmekülgne on maailm

·         pakub lugemisel huvi ja innustab last edasi lugema

·         ei sea ealisi piiranguid

·         on huvitav nii lapsele kui vanemale

Hea noorteraamat:

·         pakub lugemiselamust

·         näitab maailma selle mitmekülgsuses

·         sisendab elujulgust ja –rõõmu

·         arendab empaatiat

·         kutsub kaasa mõtlema ja arutlema

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles