Vastlapäevaks retsept uuest supiraamatust: porgandisupp röstitud kikerhernestega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Kirjastus Hea Lugu on välja andnud Britt Paju kokaraamatu «100 suppi». Sellest raamatust leiad priske portsu, suisa 100 supi- ja puljongiretsepti, millest – kui iga nädal üks supp valmistada – jagub pea kaheks aastaks. Külmad- ja kuumad supid, soolased- ja magusad supid.

Lisaks uutele retseptidele ja tuntud headuses klassikutele leiad raamatust juhatust ka supilisandite valmistamiseks  ja nutikaid näpunäiteid, mis leemekulbi liigutamisele hoogu juurde annavad.

Teisipäeval on meil vastlapäev, mille puhul on hea võimalus katsetada väga erilist hernesuppi.

Porgandisupp röstitud kikerhernestega

Suppi saab valmistada ka ahjus, peaaegu. Indiapärane garam masala maitsesegu annab muidu päris tavalisele köögiviljasupile uue maitsemõõtme ning sama teevad ka röstitud köögiviljad ja krõbedad kikerherned. Kui maitsesegu käeulatuses pole, siis sobib ka tavaline karripulber.

KAHELE

  • 200 g konservkikerherneid
  • 4 kooritud ja tükeldatud porgandit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • pool sidrunit
  • 2 tl garam masala maitsesegu (või muud mahedamat India karripulbrisegu)
  • soola, pipart
  • 1 sl oliiviõli
  • soovi korral näpuotsaga tšillihelbeid
  • 2 dl kookospiima
  • 2 kooritud ingveriviilu
  • peotäis värskeid koriandrilehti

Loputa kikerherned ja jaga kaheks võrdseks osaks. Koori porgandid ja sibul ning lõika suuremateks tükkideks. Mulju koorimata küüslauguküüsi kergelt. Vala köögiviljad ja sidrunijupp küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile, lisa pool kikerhernekogusest, garam masala, sool, pipar, õli ja tšillihelbed. Sega korralikult läbi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja kikerherned krõbedad.

Jäta kikerherned pannile ja tõsta porgand ning sibul kannmikserisse. Lisa koorest välja pressitud küüslauguküüs, kookospiim, ingveriviilud, umbes 2 dl vett ja ülejäänud (küpsetamata) kikerherned. Püreesta, seejärel vala potti ja lase kiirelt korraks keema tõusta. Vajadusel lisa veel veidi vett ja maitsesta.

Vala supp serveerimisnõusse, tõsta peale krõbedad, ahjus küpsenud kikerherned, pigista küpsenud sidrunist veidi mahla juurde ja lisa koriandrilehed.

Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles