Tabitha King ei ole kõigest Stephen Kingi naine

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tabitha King on tõepoolest abielus Stephen Kingiga, kuid see ei ole ainus fakt, mis teda eriliseks teeb. Hiljuti avaldas kirjanikest abielupaar Twitteris pahameelt selle üle, kuidas meediakanalid Tabitha panust pisendavad ja ei pea teda niigi oluliseks, et tema nimi artiklite pealkirjades välja kirjutada.

Pärast seda, kui Tabitha ja Stephen King annetasid New Englandi Ajaloolisele Genealoogia Seltsile  1,25 miljonit dollarit, ilmus ajalehtedes lugusid pealkirjadega: «Stephen King ja tema naine annetasid 1,25 miljonit», «Stephen King ja naine annetavad 1,25 miljonit» jne. Kirjanik Stephen King märkas ajakirjanduses levivat seksismi ja kirjutas, mis nad naisega sellest arvavad, edastab Bookstr.

«Minu naist häirivad õigustatult sellised pealkirjad: «Stephen King ja tema naine annetavad 1,25 miljonit New Englandi Ajaloolisele Genealoogia Seltsile». Kingitus oli tema mõte ja tal on nimi: TABITHA KING.»

Sarnaseid juhtumeid on olnud ajakirjanduses küll ja veel, kus naise roll jäetakse tagaplaanile ja pealkirjades mainitakse vaid mehe nime, isegi kui naine on samuti tuntud ja oma valdkonnas väga edukas. Nõnda juhtus näiteks siis, kui näitleja George Clooney abiellus hinnatud inimõiguste advokaadi Amal Clooneyga, kes on esindanud selliseid inimesi nagu Julian Assange ja Yulia Tymoshenko.

Tabitha ja Stephen King on mõlemad kirjanikud ja kuigi Tabitha tööd ei ole olnud nii menukad kui tema mehel, on ta siiski kirjutanud kaheksa romaani. Kaheksa ei ole sugugi vähe.

Kingide pojad Joe Hill ja Owen King on mõlemad samuti kirjanikud, mis näitab, et peres hoitakse kirjasõna väga suure au sees. Tabitha King on lisaks filantroop ja sotsiaalne aktivist, kes seisab raamatukogude ja lugemisoskuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles