Meest ähvardab liiale läinud raamatukogumise tõttu kodust välja tõstmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Rosa Frei / PantherMedia / Scanpix

USAs Brooklynis elab 67-aastane mees nimega Ben Hammer ühetoalises korteris, kuhu ta on kogunud nii palju raamatuid, et teda ähvardatakse omast kodust välja tõsta.

Majaomaniku selgitusel on Hammeri raamatukogu ületanud kõik piirid ja raamatuid on nii palju, et tema korteri olukord on ohtlik nii talle endale kui kogu majale.

New York Daily Newsi andmetel on mehe väljatõstmise teates kirjeldatud Hammeri elamistingimusi, mis on ebasanitaarsed. Peale arvukate kastide, paberivirnade ja puitkastide on korteris ka raamatuvirnad, mis ulatuvad põrandast laeni välja. See on väga tuleohtlik.

Kuna Hammer ei kavatsegi korterist välja kolida, tuleb tal oma õiguste eest kohtus võidelda. Tema sõnul kiusab majahoolduse eest vastutav kinnisvaraettevõte teda seepärast, et ta taotles paar aastat tagasi oma üürilepingu külmutamist, mis on ette nähtud majanduslike raskuste all kannatavatele eakatele. Seetõttu on ta maksnud renti alla turuhinna ning majaomanikule on see mõistagi majanduslikult kahjulik.

Ben Hammer väidab, et tema vara on väärtuslik ja oma raamatuid ta ära visata ei kavatse. Oma kodust ta ei lahku ta samuti enne, kui seadus selleks kohustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles