Eesti Kirjandusmuuseum avas Tartu kirjanikest välinäituse

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusmuuseumi fotograaf Alar Madisson.
Kirjandusmuuseumi fotograaf Alar Madisson. Foto: Sille Annuk / Postimees

20. märtsil kell 16.00 avati Eesti Kirjandusmuuseumi otsaseinal välinäitus Tartu kirjanikest. Üritus toimus Eesti Kirjandusmuuseumi saalis, muusikat tegi Ants Johanson.

Näitus on mõtteline jätk fotograaf Alar Madissoni senistele välinäituste sarjale «Aknal I-III». Tegemist on (tõenäoliselt) ühekordse, kuid pikaajalise projektiga, näitus jääb üles 7 aastaks.

Kui varasematel aknanäitustel on portreteeritud Tartu kultuuriinimesi ja TÜ professoreid (Küütri tänaval, von Bocki majal ja Eesti Kirjandusmuuseumis seinal), siis seekord on Eesti Kirjandusmuuseumi otsaseinale kinnitatud näitus kohaspetsiifilisuse tõttu Tartu kirjanikest.

Üheksal aknal on kokku 38 kirjanikku: Vahur Afanasjev, Piret Bristol, Kristiina Ehin, Meelis Friedenthal, Lehte Hainsalu, Mehis Heinsaar, Indrek Hirv, Inga Ivanova, Andreas Kalkun, Jaan Kaplinski, Mika Keränen, Mart Kivastik, Jüri Kolk, Janika Kronberg, Hasso Krull, Tiia Kõnnussaar, Aado Lintrop, Jaan Malin, Timo Maran, Merca, Krista Ojasaar, Carolina Pihelgas, Lauri Pilter, Aare Pilv, Siiri Pärkson, Maarja Pärtna, Reeli Reinaus, Anti Saar, Mare Sabolotny, Lauri Sommer, Jüri Talvet, Tiia Toomet, Maniakkide Tänav, Urmas Vadi, Berk Vaher, Heiki Vilep, Tõnis Vilu ja Juhan Voolaid.

Akende/fotode piiratud arvu tõttu ei olnud võimalik kõiki Tartu kirjanikke portreteerida ning piirduda tuli valikuga. Portreteeritavate valiku tegid EKL Tartu osakond ja Eesti Kirjandusmuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles