Tuleb Norra kuulsaima nüüdiskirjaniku Jostein Gaarderi romaani «Apelsinitüdruk» esitlus

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jostein Gaarder.
Jostein Gaarder. Foto: Trygve Indrelid/ Scanpix

Kirjastus Koolibri ja NUKU teater esitlevad Jostein Gaarderi romaani «Apelsinitüdruk». Raamatu üle vahetavad mõtteid tõlkija Karel Zova ja dramatiseerija Priit Põldma. Katkendeid raamatust loeb näitleja Taavi Tõnisson.

Esitlus toimub 28. märtsil kell 16 Raamatukodu kaupluses T1 Mall of Tallinn keskuses Peterburi tee 2.

«Apelsinitüdruk» on ilus lugemine, see tuletab meelde, mis siin maailmas on oluline ja tähtis. NUKU teatris etendus raamatu ainetel valminud lavastus 3. märtsil.

Raamatu minategelase Georgi elus paistab olevat kõik tavaline: tal on ema ja kasuisa ja väike õde, koolis läheb tal hästi ja tema eriline huvi on astronoomia. Ühel täiesti tavalisel päeval juhtub aga midagi tavatut: kaua tööriistakuuris seisnud punase lapsevankri voodri vahelt tuleb välja kiri, mille on Georgile kirjutanud tema isa enne oma surma. Kirjas jutustab isa loo salapärasest Apelsinitüdrukust ja esitab Georgile küsimuse, mis noormehe elu põhjalikult sassi lööb.

Jostein Gaarder (sünd 1952) on tänapäeva Norra kõige kuulsam kirjanik. 2003. aastal kirjutatud noorteromaan «Apelsinitüdruk» on nüüdseks tõlgitud enam kui 40 keelde ning see kõneleb kõige tähtsamast: armastusest ja igatsusest, perekonnast ja üksildusest, ajast ja igavikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles