Kõduneljapäevast näguripäevani: vahvatarkustest Marju Kõivupuuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Kõivupuu.
Marju Kõivupuu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel neljapäeval, 28. märtsil vestleb Rahvusraamatukogu humanitaarsaalis Eesti filoloogi, kultuuriloolase, kirjaniku ja folklorist Marju Kõivupuuga Karl-Martin Sinijärv. 

Marju Kõivupuul ilmus sel aastal raamat «Pärandiaabits lastele ja suurtele», milles on juttu söögist ja joogist, tööst ja trallist, pühadest ja arjest, asjadest ja inimestest. Ja seda läbi isikliku kogemuse ja mäletamise, mis muudab lugemise pigem meeldivaks vestluseks ja kaasamõtlemiseks. On omaette oskus kirjutada möödunud ajad lihtkombel põnevaks ja siduda need loomulikul moel tänase päeva külge. Ka visuaal on vägev — raamatus olemine on ilus. Ühesõnaga on tegu ühe raamatuga, mis võiks igas eestikeelse meeleruumi peres olemas olla ja mitte niisama riiuliraskuseks, vaid pidevaks rõõmsameelseks tarvitamiseks.

Paljud veel äsja meie elus olulist rolli täitnud asjad on hakanud meil meelest kaduma või siis saanud hoopis uued tähendused … aga kust need pärit on? «Pärandiaabits» täidab selle tühimiku mõnusalt ja lustlikul kujul ja kenas koduses eesti keeles. Kaks ühes: lust ja tarkus korraga!

Vestlusõhtul teevad muusikat kontrabassil Martin Torp ja klaveril Susanna Liisa Onope. Vestlusõhtu toimub 7. korruse humanitaarsaalis ja on kõigile tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles