Londonis avatakse ühistranspordiga sõitjatele lühijuttude automaat

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canary Wharf.
Canary Wharf. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / Scanpix

Londonis paigaldatakse Canary Wharf piirkonda müügiautomaadid, millest saab endale ajaviiteks lühijutte välja lasta.

Prantsuse firma Short Edition on sarnaseid masinaid avanud juba Prantsusmaal, Hong Kongis ja USAs. Lühijutte prindib masin ökosõbralikule papüürusele ja need on tasuta, edastab Londonist.

Lühijutte on erinevates žanrites ning nii uutelt kui vanematelt autoritelt.

Anthony Horowitz, kes kirjutas masina jaoks lühikese krimipõneviku «Mr Robinson», pidas seda väga vahvaks väljakutseks. «Mulle on alati meeldinud lühijutu väljakutse mahutada kogu maailm kõigest mõnele leheküljele,» kommenteeris ta. «Siin on üks mõistatus koos kahtlusaluste ja vihjetega, mille saab läbi lugeda kõigest minutiga. Ma loodan, et see on meelelahutuseks metrooga reisijatele, kes ei pea pettuma, et nad peavad enne lõppu rongist maha minema!»

Canary Wharf avaldas, et Inglismaal jäetakse igal aastal pooleli üle 53 miljoni raamatu. Enamasti on selle põhjuseks ajapuudus. Jutuautomaatidega loodetakse Londoni linnaelanikke julgustada taas rohkem lugema, eriti ühistranspordiga sõites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles