Kõigi Eesti kinkis Riigikogu liikmetele raamatu «Faktitäius»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kõigi Eesti

Liikumise Kõigi Eesti esindajad tervitasid 4. aprilli hommikul Riigikogu värskeid liikmeid Hans Roslingu raamatuga «Faktitäius». 

Raamatus selgitab rahvusvahelise tervishoiu professor Hans Rosling koos kaasautoritega, miks me kipume maailma enda ümber tõlgendama hirmutavama, koledama ja ähvardavamana kui see tegelikult on. Koos kaasautoritega toob Rosling välja kümme põhjust, miks meie arusaam maailmast on moonutatud – alustades kalduvusest jagada kõike ja kõiki kahte vastanduvasse leeri ning lõpetades viisiga, kuidas me tarbime hirmudest toituvat meediat.

Ohtrale statistilisele andmestikule tuginedes näitab Rosling, et paljud asjad maailmas on tegelikult paremini, kui me arvame. Kriitiline, faktidel põhinev maailmavaade instinktide ja illusioonide asemel võimaldab meil keskenduda probleemidele, mis on kõige olulisemad, ning mitte muretseda asjade pärast, mis polegi muretsemist väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles