Punkbänd Green Day annab välja feministliku raamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Green Day: Tre Cool, Billie Joe Armstrong ja Mike Durnt.
Green Day: Tre Cool, Billie Joe Armstrong ja Mike Durnt. Foto: John Thys / AFP / Scanpix

Üle 30 aasta vanune punkroki bänd Green Day on oma tegutsemisaja jooksul jõudnud väga palju. Nad on välja andnud 12 stuudioalbumit, kirjutanud Broadway muusikali ja osalenud paljudes heategevusprojektides. Nüüd on nad otsustanud välja anda oma esimese raamatu, mis on inspireeritud nende kõige populaarsematest lugudest.

HarperCollins annab välja nende raamatu «Last of the American Girls», mille on ühiselt kirjutanud kõik kolm bändiliiget ning illustreerinud koomiksikunstnik Frank Caruso. Kirjastaja andis teada, et raamat on pühendatud mässumeelsetele naistele, kes astuvad vastu sotsiaalsetele normidele ja jõustavad teisi naisi, edastab Bookstr.

Green Day avaldas singli pealkirjaga «Last of the American Girls» 2009. aastal. Lugu on teisitimõtlevast tüdrukust nimega Gloria, kes esineb ka albumi «21st Century Breakdown» teistes lugudes. Green Day võtab oma muusikas palju sõna ka poliitika ja usu teemadel.

Loo «Last of the American Girls» autor on Green Day kitarrist ja lugude kirjutaja Billie Joe Armstrong, kes pühendas selle oma abikaasale. Raamat peaks ilmuma 29. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles